Bosszút állnak a kínaiak a Huaweiért

Egyre több egykori Apple-rajongót nyer meg magának a Huawei, ahogy az elmúlt napok eseményei felkorbácsolták a nemzeti érzelmeket – írja a Portfolio a CNBC cikke nyomán.

A kínai fogyasztók látványosan elkezdték a hazai márkákat preferálni, miután az Egyesült Államok a múlt héten “kereskedelmi feketelistára” helyezte a Huaweit

– olvasható a portálon.

“Nagyon zavarba ejtő, amikor manapság előveszel egy iPhone-t a zsebedből, miközben minden cégvezető Huawei-telefont használ”

– mondta el az egyik kínai állami távközlési vállalat pekingi dolgozója a China Morning Postnak. A munkahelyén a dolgozók engedményeket kapnak a Huawei-telefonok vásárlására.

A napokban az Apple került a csatározások kereszttüzébe, mint Kína legnagyobb nem helyi okostelefon-gyártója és mint az amerikai állam büszkesége. Az Apple számára fontos piac Kína, a bevételeinek több mint 17 százaléka származik jelenleg a távol-keleti országból. A vállalat egyébként is a telefonértékesítések lassulásával küzd, így az Apple-ellenes kínai hangulat nem használ a helyzetének.

Close