Ismét tele hibákkal jött ki a Windows 10 frissítése!

Előre szóltunk, hogy a Windows 10 nagy bővítőcsomagjának telepítését érdemes picit halogatni, amíg kiderül, hogy vannak-e problémák vele. Lettek is, a nemzetközi sajtó beszámolói alapján. A Microsoft a héten tette elérhetővé a Windows 10 őszi, 1809-es verziószámú frissítését, amelynek a telepítése során néhány felhasználó elvesztette a személyes fájljait, köztük fényképeket és zenéket. Egy Robert Ziko nevű férfi azt írja a Microsoft fórumán, hogy 220 GB adatának veszett nyoma a gépen, gyakorlatilag minden eltűnt róla, amit az elmúlt 23 évben felhalmozott.

Persze a több évtized alatt a férfi szakértelme is gyarapodott, így bár a gépen elveszett minden állomány, azok megvoltak egy biztonsági mentésen, és mindent helyre tudott állítani.

Mások azt vették észre, hogy a Feladatkezelő tévesen mutatja a processzor terheltségét. Egyesek pedig – ez előbbiektől függetlenül – az Intel Display Audio eszközmeghajtó programok kompatibilitási hibájával szembesültek, ami valamiért az akkuhasználatra is kihat, és csökkenti a gép élettartamát.

Erre azt javasolta a Microsoft, hogy az érintett felhasználók előbb telepítsék vagy frissítsék a megfelelő Intel drivert a gépükre, és csak utána foglalkozzanak a Windows 10 frissítésével. (Ez az Intel Graphics Driver 24.20.100.6286 és újabb verziókban elérhető.) Amíg nem szerzik be a felhasználók a meghajtóprogramot, a Microsoft blokkolja is náluk az őszi frissítés települését.

(ZDNet)

Close