Már telefonálni is tudnak az androidosok a Windows 10-ről

A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy az átlagfelhasználók számára is elérhetővé tette Your Phone (magyarul: Csatolt telefon) alkalmazása legfrissebb kiadását, ami egy érdekes újítással bővíti a szoftver képességeit. Az új verzió ugyanis már képes a felhasználó androidos telefonjára érkező hívásokat a Windows 10-es asztali gépen vagy laptopon fogadni – sőt, utóbbiról ilyent indítani is lehet mostantól.


Az újítást a Windows 10 Insider programjának résztvevői már október eleje óta használhatták, mostantól azonban az a rendszer hétköznapi felhasználói számára is elérhetővé vált. Beszerzéséhez utóbbiaknak semmit nem kell tenniük, illetve csak telepíteniük gépükre a Your Phone, androidos mobiljukra pedig a Phone Companion alkalmazást, majd összekötni a két eszközt, ha ezt korábban még nem tették volna meg.

Már hívásokat is lehet fogadni és kezdeményezni a Windows 10-en androidos telefonokon át

Ugyanakkor az új hívási funkciókat csak azok fogják tudni használni, akik olyan Windows 10-es eszközön futtatják a szóban forgó alkalmazást, ami rendelkezik Bluetooth illesztéssel is. Ennek hiányában ugyanis nem tudja majd a hangot továbbítani a számítógép az okostelefon felé, illetve utóbbi a másik irányba, így csak a már korábban is elérhető képletöltési, értesítésmegjelenítés és SMS-olvasási funkciók lesznek használhatók a továbbiakban is.

Forrás: pcforum.hu

Close