Kétvállra fektette a DVTK-t a Füzesgyarmat az NBIII-ban

Előzetesen nem tűnt egyszerűnek, mégis az idény legkönnyebb meccsét zárta vasárnap a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely az élvonalbeli visszajátszókkal megtűzdelt DVTK tartalékjait múlta felül. A sárrétiek kiváló helyzetkihasználással zsinórban 5. győztes csatájukat vívták, s ezzel tartja a pozícióját a mezőnytől egyre inkább elszakadó első öt között.

Kezdetben kivárásos taktikát alkalmazott mindkét fél, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Azután a gyarmatiak legnagyobb értékének, Székely Dávidnak elég volt egy zseniális megmozdulás ahhoz, hogy csapatát vezetéshez juttassa. A 15. percben egy felívelt labdát úgy vett át a 16-os jobb csücskénél, hogy azzal két embert is becsapott, majd ügyesen centerezett laposan az ötösön érkező Popescu Robert elé, aki a kapus hasa alatt oxival továbbította a labdát a hálóba, 1–0.

A folytatásban maradt a nagy iram és mindkét fél részéről a szervezett játék, de újabb találat már nem esett a félidőben.


Szünet után gyorsan megduplázta előnyét a hazai gárda. A 49. percben Székely ezúttal 5 ember között hámozta át a labdát középen, majd a jobb oldalon felfutó Achim Sebastian elé tálalt, aki egyből kapu elé tette a játékszert. Az érkező Popescu elől röviden szabadítottak fel a védők, a második hullámból támadó Székely Dávid viszont 10 méterről kapásból a jobb felső sarokba rúgta a labdát, 2–0.

A mezőnyben ragyogóan helytállt a Diósgyőr, viszont a hátul elkövetett hibáit rendre góllal büntette a Gyarmat. Így volt ez az 56. percben is, amikor Máriusz vezette fel a labdát a jobb oldalon, mértani pontossággal tette középre, ahol az üresen hagyott Pataki Zalán az ötös vonaláról szépségdíjas mozdulattal bólintott a bal alsó sarokba, 3–0.

Még nem volt vége a hazai parádénak, hiszen a 80. percben a Lukács által lekészített labdát Villand tekerte Székely Dávid fejére, aki a jobb alsó sarokba csúsztatta azt, 4–0.
Összességében az idény legszervezettebb játékával és kiváló helyzetkihasználással kirukkoló gyarmatiak, magabiztosan múlták felül az NB I-es játékosokkal megtűzdelt borsodi csapatot.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Diósgyőri VTK II. 4–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 250 néző.
Vezette: Katona Balázs (Tőkés Róbert, Molnár Alex).
Gólszerző: Popescu (15.), Székely (49., 80.), Pataki (56.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes (Villand, 63.) – Székely (Karacs, 82.), Máriusz, Achim Á., Pataki (Lukács, 78.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Diósgyőr: Pápai – Orosz D., Ivánka (Gazdag, 77.), Zsiga, Farkas M. (Budaházi, 58.) – Szűcs, Tóth B., Orosz M. – Boros, Zsolnai, Óvári (Csávás, 63.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Boros Tibor: – A két kvalitású csapat összecsapásán a mai napon csak mi tudtunk ziccereket kialakítani, melyeket jó hatékonysággal értékesítettünk.

Vég Csongor: – Igaz jól kezdtük a mérkőzést, de a hazaiak fokozatosan vették át a játék irányítását és a kiélezett szituációkban jól látszott, hogy más célokért küzdenek, és könyörtelenül éltek a lehetőségeikkel, de azért nincs ekkora különbség a két csapat között.

Close