Boér Gábor: Nem játszottunk a legjobban, de nagyot küzdöttünk!

Viczián Ádám minden védőnél magasabbra emelkedett, és 8 méterről pontosan fejelt a bal alsó sarokba. Fotó: Erdős Csaba

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján 3 ponttal gyarapította „számláját” a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A lila-fehérek sikere azért volt értékes, mert egy taktikailag érett ellenfelet sikerült két vállra fektetniük, ezzel tartják a lépést a szintén nyerő közvetlen riválisokkal.

11. perc: Egy jobb oldali bedobást követően Hursán György tisztán vehette át a labdát a 11-es ponttal egy magasságban, és fél fordulásból elegánsan helyezett a kapu jobb sarkába, 1–0.

17. perc: Vígh Ádám a pálya jobb szélén keveredett helyzetbe, legalább két védő elrúghatta volna előle a labdát, végül azonban 13 méterről laposan kapura suhintotta azt, ami megtalálta az utat a rövid sarokba, Ribánszkinak nem sok esélye volt menteni, 1–1.

60. perc: Lustyik balról ívelt a kapu elé, Viczián Ádám minden védőnél magasabbra emelkedett, és 8 méterről pontosan fejelt a bal alsó sarokba, Horváth már nem érhette el a labdát, 2–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC 2–1 (1–1)
Békéscsaba, 587 néző.
Vezette: Bogár Gergő (Baghy Csaba, Kormányos II. Gábor).

Békéscsaba: Ribánszki – Nagy S., Viczián, Szélpál, Zahorán – Lustyik (Mészáros M., 80.), Király, Mezei (Máris, 68.) – Hursán, Urbin (Sinanovics, 86.), Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor.

Dorog: Horváth G. – Fürjes, Lénárt, Nagy Zsombor, Papp M. – Kitl M. (Paudits, 78.), Mészáros Á. – Erdélyi (Hegedűs, 56.), Városi (Faragó, 66.), Szedlár – Vígh. Vezetőedző: Miskei Attila

Boér Gábor: – Az elmúlt hetekben sokszor voltam elégedetlen a srácokkal, ma viszont megemelem a kalapom előttük, mert a fáradtságot leküzdve mindent beleadtak. Nem játszottunk a legjobban, de nagyot küzdöttünk, és ez a legfontosabb a mai fociban. A csapat erejét mutatja, hogy kétszer feltörte a masszív ellenfelet. A meglátásom szerint nem forgott veszélyben a győzelmünk, hiszen már korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést.

Miskei Attila: – Az elképzeléseink szerint zajlott a meccs, jól is játszottunk, de két ilyen gólt nem szabad kapni. Rossz szájízzel megyünk haza, mert pontot érdemeltünk volna.
Sárga lap: Városi a 62., Lénárt a 78. percben.

B.M.

Close