Legyőzte a Békéscsaba a Vasas együttesét

Megérdemelt kicsikart győzelmet aratott a Békéscsaba 1912 Előre csapata az NB II-es labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén. A harcosabb, pontosabb és fegyelmezett lila-fehér alakulat félidőnként lőtt egy-egy gólt a Vasasnak, ezzel megérdemelten jutott a három pont birtokába, és a tabellán a 4. helyre lépett fel.

10. perc: Gyors csabai támadást követően Pilán ívelt középre és a jól érkező Bidzilya Anton 10 méterrel a hálóba lőtt, 1–0.

70. perc: Egy kósza békéscsabai kontra végén a jól helyezkedő Faragó Tomás a hálóba vágta a labdát, 2–0.


Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 1210 néző.
Vezette: Bogár Gergő (Becséri Gergely, Szalai Dániel).
Sárga lap: Lakatos Cs. a 66., Szivacski a 72., Birtalan a 87. percben.
Gól: Bidzilya 10., Faragó 70.

Békéscsaba: Uram – Pilán (Gréczi, 68.), Szélpál, Farkas M., Mészáros – Nagy S., Faragó, Király P., Bidzilya (Máris, 54.) – Szalai, Kovács Á. (Pantovics, 64.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Vasas: Szmola – Szivacski, Szilágyi Z., Tóth B., Lakatos Cs. (Hajdú, 71.) – Hinora, Szatmári L., Kovács M. (Rétyi, 82.) – Birtalan, Balajti, Király B. (Daróczi, 64.). Vezetőedző: Szanyó Károly.

Szanyó Károly:Addig, amíg a védelmünk gólerősebb, mint a támadósorunk, addig kár álmodozni a győzelemről. Egy olyan mérkőzésen szenvedtünk vereséget, melyen az ellenfélnek nem volt kidolgozott helyzete. Gratulálok a Békéscsabának!

Schindler Szabolcs:Nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, amely bravúros győzelmet aratott. A második félidőben sokszor veszélyben forgott a kapunk, de végül a jó cseréknek is köszönhetően bevált a stratégiánk.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba


Close