Megszerezte első győzelmét a Békéscsaba 1912 Előre

Győzelemmel feledtette a három nappal korábban elszenvedett hazai vereséget a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek a Kazincbarcika otthonául szolgáló putnoki pályáról hozták el mindhárom pontot a bajnokság második körének szerdai találkozóján.

Balszerencsésen indult a borsodi bajnoki az Előre szemszögéből, hiszen a bemelegítés során Ribánszki László térdsérülést szenvedett, így Uram János állt a kapuba.

Ribánszki László már a bemelegítéskor térdsérülést szenvedett

49. perc: Egy mintaszerű bal oldali beadást Lukács Raymond az ötösön belülről továbbított a hálóba, 0–1.

54. perc: Gréczi húzott el a bal szélen, csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig habozás nélkül mutatott a büntetőpontra. A tizenegyest Kovács Ádám Tibor higgadtan értékesítette, 1–1.

89. perc: Máris jobb oldalon lépett meg, Horváth László már csak büntetőt érő szabálytalanság révén tudta megmenteni csapatát a góltól. A tizenegyest ezúttal Pantovics Nikola váltotta gólra, 1–2.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Kazincbarcikai SC–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–0)
Putnok, 300 néző.
Vezette: Nagy Norbert (Baghy Csaba, Máyer Gábor).
Gól: Lukács (49. perc), ill. Kovács (55. perc), Nikola (89. perc).
Sárga lap: Ádám a 13., Kovács Á. a 29., Király a 45., Gréczi az 57., Krausz a 64., Gábor Lukács a 76., Máris a 78., Horváth L. a 89., Fótyik a percben.

Kazincbarcika: Horváth L. – Virág Á., Oltean, Fótyik, Ádám (Gábor Lukács, 46.) – Mikló, Toma, Krausz, Géringer – Lukács R., Oldal T. (Berki, 62.).Vezetőedző: Gálhidi György

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Farkas M., Szélpál N., Mészáros M. – Szalai D., Bidzilya (Nagy S., 65.), Király P., Faragó – Gréczi M. (Máris, 61.), Kovács Á. (Pantovics, 56.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Schindler Szabolcs: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, az is volt. Nagy küzdelem folyt a pályán, az eltervezett stratégiát sikerült megvalósítanunk, a második félidőben az ellenfelünk fölé nőttünk.

Close