Rangos versenyeken vettek részt a hétvégén, a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői

Gregor László fekete pólóban
A Junior Válogatott csapat ezüstérmes lett

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20 csapatai mérkőztek meg egymással Győrben vasárnap, a korosztály nagy hagyományokkal rendelkező válogatott viadalán. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubból 2 juniorunk kapott meghívást a válogatottba. A fiatalok megmérettetésén több kiemelendő eredmény is született. A 4×4 00 m kvartettje bronzérmesként ért célba, a váltó egyik legerősebb tagja Steigerwald Ernő versenyzőnk (edzője: Adorján László ) kiváló futása is hozzájárult, hogy jó időeredményt, 3:17,61-t ért el a válogatott.


Apáti Bence 1500 m-en állt rajthoz, jó időeredményre törekedett, s 800 m-ig Ő diktálta a tempót, ami később megbosszulta magát, s így 4:06,14 időeredménnyel az 5. helyre volt elegendő a futása- nyilatkozta Tóth Sándor edző. Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország mögöttük ezüstérmesként zárt. A dobogóra Szlovénia válogatottja állhatott még fel, Szlovákia negyedik helyen végzett.

Gregor László bravúros győzelme Veszprémben

Július második hétvégéjén újabb komoly hagyományokkal rendelkező viadal került megrendezésre Veszprémben a 61. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságon.

Tóth Sándor mester így számolt be versenyzői teljesítményeiről:

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sokszoros országos bajnoka, Gregor László 3000 m akadályfutásban remek eredménnyel győzött. Szabó Ádám ifjúsági versenyzőnk jó taktikával, egyéni legjobbjával szerezte meg az ezüstérmet. Bogdán Annabellának igazán nem voltak jó dobásai az erős szembeszélben, de a bronzérem dicsérendő, ahogy Diószegi Dávidnak is. A németországi július 22-26-i Hallássérültek Európa Bajnokságára készülő Mihály Réka remek egyéni csúcsot futott. Futamában az utolsó 300 m-en az élre állt. talán kicsit hamar, s így másodikként futott be a célba.

Eredmények:

1.hely Gregor László 3000 m akadályfutás 9:04,97
2.hely Szabó Ádám 1500 m 4:09,68 egyéni csúcs
3.hely Bogdán Annabella gerelyhajítás 46,78 m
3.hely Diószegi Dávid 3000 m akadályfutás
8.hely Mihály Réka 800 m 2:19,74 egyéni csúcs
Close