A Jamina SE csapata nyerte, a negyedik alkalommal kiírt Békés Megyei Kupát

Változatos, fordulatokban és helyzetekben gazdag mérkőzésen a Jamina SE csapata nyerte a negyedik alkalommal kiírt Békés Megyei Kupát. A csabai alakulat a pénteki Kórház utcai fináléban az Orosházi MTK-ULE 1913 alakulatát múlta felül büntetőrúgásokkal.

Tempósan kezdtek a csapatok, a 8. percben Kovács Imre jobb összekötőből megküldött lövése alig szállt kapu felett. Röviddel később megszerezte a vezetést a Jamina, miután Kardos Tamást mintaszerűen ugratták ki a bizonytalankodó orosházi védők között, aki a tizenhatoson belülről a kiszolgáltatott Tóth Krisztián mellett elegánsan helyezte el a labdát a kapu bal oldalába, lőtte a labdát, 0–1.

Nem sokáig tarthatott azonban a csabaiak öröme, mert két szabadrúgásból Simon Róbert két perc alatt megfordította a mérkőzést. Az első gól a bal összeköt helyéről esett éppen csak a tizenhatoson kívülről, és a jobb felsőbe tekerte a játékszert, 1–1.

A második két-három lépéssel beljebbről, azt pedig a bal alsó sarokba lőtte, 2–1.

A folytatásban is az orosháziak voltak veszélyesebbek, félóra elteltével mégis a Jamina egalizált. Ulrich Roland a pálya bal oldaláról, az oldalvonal közeléből végzett el egy szabadrúgást, jó 25 méterről. Erős lövése a dermedt kapus megrökönyödésére a rövid felső sarokban kötött ki, 2–2.

A második félidő gyors orosházi góllal kezdődött. Egy bal oldali szögletet követően röviden szabadítottak fel a jaminai védők, a labda Varga Péter elé került, aki 16 méterről pontosan lőtt a bal sarokba, 3–2.

Pozsár Gábor frissítő szándékkal nyomban hármas cserét hajtott végre, majd egy negyedik embert is pályára küldött. Mindez meghozta a várt hatást, mert a 64. percben egy jobb oldali szögletet az egyik új beszálló, Szudár Csaba bólintott a kapuba, 3–3.


Az utolsó 20 percben elkeseredett csata folyt a győztes találat megszerzéséért, mindkét oldalon megadatott erre a lehetőség, de gól már nem született újabb. Utolsó momentumként Sebők Martin közelről leadott lövése a büfébe talált utat, ahová ekkor már vélhetően minden játékos kívánkozott.

11-esek döntöttek

Büntetőrúgások döntöttek, melyet a csabaiak közül mind a négy játékos értékesített, az orosháziak részéről viszont ketten is belehibáztak, így azután a negyedik emberüknek már nem is kellett a labda mögé állnia. A rutin és a fiatalos lendület küzdelmét hozta a döntő, menet közben mindkét fél állt vesztésre és nyerésre egyaránt. A jaminaiak mellett a közönség is nyertesnek érezhette magát, hiszen egy nyílt színi kupacsatát láthatott, sok góllal.

A győztesnek járó serleget és a játékosok emlékérmeit Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója nyújtotta át.

Képgaléria – Fotó: Erdős Norman

Orosházi MTK-ULE 1913–Jamina SE 3–3 (2–2) – büntetőkkel: 4:7
Békéscsaba, Kórház u., 620 néző.
Vezette: Mihálik Pál (Nagy Gábor, László István Sándor – tartalék játékvezető: Sechna Gábor).
Gólszerző: Simon (15., 17.), Varga P. (47.), ill. Kardos (12.), Ulrich (31.), Szudár (64.).

Orosháza: Tóth K. – Kasuba, Szabó N., Deli, Varga P. – Harangozó, Simon, Horváth Miklós (Fehér, 76.), Kichler (Mazán, 62.) – Szabó Á. (Tóth-Kása, 88.), Sindel (Péli, 69.). Edző: Buza Barna.

Jamina: Harman – Faragó, Ulrich, Kerekes (Szudár, 51.), Bencsik Cs. – Kovács I. (Sebők, 60.), Papp – Horváth Milán (Milek, 51.), Kardos, Darányi – Leszkó (Nyúl, 51.). Edző: Pozsár Gábor.

Edzői nyilatkozatok:

Close