Füzesgyarmati győzelem a nagy viharban

Magabiztos hazai győzelemmel korrigálta az előző heti váratlan vereségét a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely kiesés elkerüléséért küzdő Salgótarján dolgát tette még nehezebbé a bajnokságból hátralévő két fordulóra. A sárrétiek a hajrában elért gólokkal biztosították sikerüket, amellyel magabiztosan őrzik a negyedik helyüket.

Jobban nem is kezdhettek volna a hazaiak, hiszen már a 3. percben megszerezték a vezetést, amikor Pataki bal szélről indított pontos centerezését a középen érkező Popescu Robert bólintotta 3 méterről a jobb alsó sarokba, 1–0.

Lendületben maradt a gyarmati alakulat, a tarjániak térfelére terelte a játékot és a 22. percben tovább növelhette volna előnyét, amennyiben a Pölöskei buktatásáért megítélt büntetőt Lukács értékesíti, a lövése azonban a jobb oldali kapuvason csattant. Az időközben a hirtelen lecsapó vihar folyamatosan rontott a pálya minőségén, de a vendégek az egyre mélyülő talajon is állták a hazaiak rohamait.

Szünet után gyorsan és szinte a semmiből jött a vendégek egyenlítése. A 47. percben az ötös magasságából, balról beívelt szabadrúgást fejelt a védők között kapuba Benkő-Bíró Norbert, 1–1.

Ezután Fildan kapusnak kellett két alkalommal is bravúrral megóvnia az eredményt. A folytatásban viszont saját térfelére szorult a nógrádi együttes, amely hősiesen igyekezett kapuját megóvni az újabb góltól. A 72. percig eredményesen4 tette, ám ekkor a labdát szerző Villand remekül tálalt Székely Dávid elé, aki a 16-os vonalánál átvette a labdát, majd egy állítás után védhetetlen lapos lövést küldött a bal alsó sarokba, 2–1.


A játékrész utolsó harmadára valósággal kettészakadta pálya a nehéz talajon. Mindkét együttes a felívelésekben és távoli próbálkozásokban kereste a boldogulást, ami a hazaiaknak hozott eredményt. A 87. percben újabb labdaszerzés után Villand szöktette a jobb szélen Styeczet, aki pontosan tette középre a játékszert, amit a 11-es ponttal egy magasságban Popescu Robert vett át, és helyezett el a jobb alsó sarokba, 3–1.

Az utolsó percre is maradt a gyarmatiak tarsolyában gól, ekkor Popescu tálalt jobbról Faggyas Milán elé, aki pár lépésről passzolt a bal alsó sarokba, 4–1.

A mérkőzés képe a kihagyott büntetőig a gyarmatiak elképzelései szerint zajlott, utána viszont némi zavar keletkezett, amit a vendégek egyenlítését is eredményezte. A hazaiak dicséretére szolgáljon, hogy az utolsó 20 percre megújultak és biztossá tették a győzelmüket.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Salgótarjáni BTC 4–1 (1–0)
Füzesgyarmat, 220 néző
Vezette: Antal Péter (Kulcsár Dániel, Szabó Dániel).
Gólszerző: Popescu (3., 87.), Székely (72.), Faggyas (90.), ill. Benkő-Bíró (47.).

Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel, Vincze, Toca, Pataki – Villand – Székely, Pölöskei (Faggyas, 90.), Kis Sz. (Styecz, 76.), Lukács – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Salgótarján: Megyeri – Barta, Benkő-Bíró, Grajzel, Szabó T. – Bakos, Híves, Nyéki, Sárközi – Tarlósi P., Tarlósi M. (Illés, 86.). Edző: Rubint Richard.

Boros Tibor: – Látszott a játékosainkon, hogy nagy teher alatt játszanak, de azért többeknek sikerült magas szinten futballozni. Most újra a csereként pályára lépők is hozzájárultak az eredményességhez.

Rubint Richard: – Sajnos nem volt benne ez az eredmény a játékban. Egye-egynél volt lehetőség a vezetés megszerzésére, de a végjátékban a hazai csapat megbüntetett minket.

Close