Vereség a Gyirmót otthonában

Fotó: 1912elore.hu

A Békéscsaba 1912 Előre meglehetősen foghíjas csapattal szenvedett vereséget Gyirmóton, az NB II-es labdarúgó-bajnokság vasárnapi 37. fordulójában. A vereséggel az érmes helyről is le kell mondania a lila-fehér alakulatnak, viszont az ötödik pozíciót még elérheti a Kazincbarcika elleni hazai évbúcsúztatón.

4. perc: Szélpál rántotta le a tizenhatoson belül Szarkát, amiért a játékvezető 11-est ítélt és sárga lappal figyelmeztette a vendégek védőjét. A büntetőt Nagy Patrik magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába passzolta, 1–0.

29. perc: Lipták indult meg előre, majd remek ütemben emelt a védők mögé, majd Szarka Ákos pattanás nélkül csúsztatott 11 méterről a kapu bal alsó sarkába, 2–0.

32. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba, 25 méterre Pálfi kapujától. A labdának Szatmári István futott neki, aki gyönyörűen tekert a bal felső sarokba, 2–1.


74. perc: Szarka szerzett labdát a félpályánál és indult meg a kapu felé. A kifutó Uram mellett eltolta a labdát, miután elütötte őt a békéscsabai kapus, amiért a játékvezető kiállította. A csabaiaknál Szinanovics helyére állt be Czinanó kapus, akit góllal avattak az esetet követően. A szabadrúgást 25 méterről Heffler Norbert szép mozdulattal bombázta a kapu bal felső sarkába, 3–1.

79. perc: Heffler tolta meg fejjel a labdát a tizenhatoson belül, majd a kimozduló Czinanóval ütközött, a játékvezető pedig ismét a büntető pontra mutatott. A 11-est újból Nagy Patrik végezte el, de a középre tartó lövését szögletre tudta ütni a vendégek kapusa.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 3–1 (2–1)
Győr-Gyirmót, 410 néző.
Vezette: Farkas Tibor (Kepe Arnold, Kovács II. Gábor).
Sárga lap: Szélpál a 4., Szarka a 15., Máris a 47., Pilán a 65. percben.

Gyirmót: Pálfi – Villám, Lipták, Szilvási, Széles – Nagy P., Lázár P. – Heffler, Sandal (Présinger, 64.), Herjeczki (Mayer, 89.) – Szarka (Horváth R., 79.). Vezetőedző: Hannich Péter.

Békéscsaba: Uram – Szalai, Pilán, Szélpál, Zahorán (Babinyecz, 54.) – Mezei, Viczián, Szatmári – Szinanovics (Czinanó, 75.), Urbin, Máris (Vólent, 54.). Vezetőedző: Boér Gábor.

Boér Gábor: – Nagyon rossz előjelekkel készültünk a találkozóra, ráadásul nem kezdtük jól a meccset. Egy óriási védekezési hiba után büntetőhöz jutott a hazai együttes és nem is találtuk a fonalat fél órán keresztül. A folytatásban sikerült talpra állnunk, fejeltünk egy kapufát, majd rúgtunk egy szép gólt is és visszajöttünk a meccsbe – sőt az egalizálásra is megvolt a lehetőségünk. A második játékrészre jól jöttünk ki, voltak lehetőségeink, viszont egy óriási egyéni hiba és az ebből adódó kiállítás megpecsételte sorsunkat. Sajnos beigazolódott, hogy amit folyamatosan mondtam, az igen rövid keretünk miatt a végére teljesen elfogyott csapatunk. Természetesen vállalom a felelősséget mindenért, de úgy érzem másnak is kellene. A mai nap abszolút nem úgy nézett ki, mint egy profi NB II-es csapatnak a napja: megint tovább fogyatkoztunk, így a jövő hétre alig maradtunk és egyetlen kapusunk áll csak rendelkezésre. Nagyon nehéz hét vár ránk, bár szerettem volna tisztességesen zárni, így azonban ez szinte lehetetlen. Szinte keresnem kell a szavakat, hiszen egyrészt kivégeztük magunkat, de azért mások is tettek azért, hogy ez így alakuljon. Ráadásul a mai mérkőzésen – bár ritkán szoktam a mérkőzés után a bírókkal foglalkozni – annak, aki miatt a kiállítás történt, már régen nem kellett volna a pályán lennie. Ezeken a dolgokon nem lehet változtatni, ami történt, megtörtént – mindezek ellenére gratulálok a Gyirmótnak, összességében jobbak voltak. Egy hét maradt, valahogy össze kell kapnunk még a srácokat. A tabella élén végző két csapatnak gratulálok, a hátsó részben is eldőlt a kiesők kiléte, nekik sokkal rosszabb napjuk van ma, mint nekünk. Azért fájó az egész szituáció, mert szép szezon van mögöttünk és nagyon sajnálom, hogy nem sikerül tisztességesen lezárni. Természetesen gratulálok még a Megyei I. osztályú csapatunk tegnapi győzelméhez is.

Close