Fájó vereség a Kórház utcában

Fotó: 1912elore.hu

Pénteken edzőváltás történt Tiszakécskén, Szabó István távozott a kispadról, így a Virágh Ferenc – Nagy Zsolt kettős irányította a vendégeket.

Az első negyedóra kiegyenlített játékkal telt, Szatmári kétszer is veszélyeztetett. A folytatásban erősítettek a békéscsabaiak, nagy mezőnyfölényben játszottak, de a kapu előtt nem sikerültek a befejezések. A félidő végén az addig alig támadó vendégek, váratlanul egy büntetőből szereztek vezetést. A 40. percben Nagy Sándor a békéscsabai tizenhatoson belül szabálytalankodott, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Kardos magabiztosan értékesítette, 0-1.

Fordulás az 50. percben Urbin a felső lécre lőtte a labdát, majd a következő próbálkozás már betalált, 1-1. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a lilák, mert két perc múlva, Gréczi Gábor átadása után, Mihály Dávid lőtt a csabai kapuba, 1-2. Boér Gábor rögtön reagált a vendégvezetésre, miszerint kettős cserével próbálta frissíteni csapatát. A folytatásban is többet támadott az Előre, gyakorlatilag csak a vendég térfélen pattogott a labda.

A 69. percben Vólent centiméterekkel maradt le egy beadásról, majd a 78. percben Viczián tizenhat méterről a kapufát találta el. Ment előre a csabai együttes, de próbálkozásait nem kísérte szerencse. A 94. percben a játékvezető Gréczi Mártont még kiállította, de ez már se nem osztott, se nem szorzott.