Kiütötte a listavezető Szolnokot a Füzesgyarmat! (Videó)

Az NB III Keleti csoportjában igazi rangadót játszottak, ahol a 4. helyen álló Füzesgyarmat otthonában 5:1-re legyőzte a listavezető Szolnok csapatát az NB III.-ban.

Jól indult a meccs a hazaiak számára. Az 5. percben a bal oldalról végeztek el kis szögletet, amivel Kis Szabolcs húzott befelé, a 16-os vonaláról kapura szúrta a labdát, ezt még nagy bravúrral védeni tudta a kapus, de a kipattanót Székely Dávid 16 méterről ismét rátűzte, és a megpattanó lövés utat talált a bal alsó sarokba, 1–0.

A 15. percben növelték előnyüket a gyarmatiak. Egy kipattanó labdára Villand csapott rá a 16-os jobb sarkánál, két ember mellett szöktette magát, majd pontosan centerezett középre, az érkező Popescu Robert pedig az ötös sarkáról fejelte vissza a labdát az ellenkező sarokba, 2–0.


Biztos előnye tudatában sem állt vissza a hazai csapat, amely ennek eredményeként négyszer is egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, aki valamennyi alkalommal megmentette csapatát a további góloktól. A 45. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Pataki a jobb sarokból Kis Szabolcshoz passzolt egy kis szögletet, aki mintaszerűen emelt középre, az ötös táján érkező Toca Bogdan pedig a védőket megelőzve fejelt a bal alsó sarokba, 3–0.

A ráadás percében szolnoki szabadrúgásnál Szabó Tamás rántotta földre a gyarmati büntetőpontnál Kinczelt, emiatt kiállította a játékvezető. Az első félidőben a sárrétiek játszották a focit, a Szolnok inkább csak kőkemény belépőkkel vétette észre magát.
Hazai góllal indult a második játékrész is. Az 50. percben Lukács a bal oldalon eltolta az érkező védő mellett a labdát, majd laposan középre tette azt, az éles szögben álló Kinczel Ervin pedig kisodródva védhetetlenül belsőzött a léc alá, 4–0.

Öt minutával később Kinczel az előkészítésben jeleskedett: a jobb oldalról remekül adott be, az érkező Popescu Robert pedig a rövid oldalról, pár lépésről, a kapust megelőzve fejelt a felső lécre, ahonnan a gólvonal mögé pattant a labda, 5–0.

A vendégek nem csüggedtek és ennek szépítés lett a jutalma. A 66. percben egy jobb oldali szöglet után kipattant labdát Tisza Kálmán 16 méterről, kapásból vágott a jobb felső sarokba, 5–1.

A hazaiak a meccs utolsó negyedét is végig támadták, Faggyas előtt adódott még óriási lehetőség, aki egyedül lépett ki a félpályáról, a kapust is szépen megesernyőzte, de a labdája centikkel célt tévesztett. A lelkes táboruk által buzdított hazaiak régen várt ötletes játékkal rukkoltak ki, a gólok mellett számos nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagytak, így az eredmény a vendégekre nézve hízelgő.

NB III Keleti csoport, 22. forduló

Füzesgyarmati SK–Szolnoki MÁV FC 5–1 (3–0)
Füzesgyarmat, 350 néző.
Vezette: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Marozsi Gábor Bence).
Gólszerző: Székely (5.), Popescu (15., 55.), Toca (45.), Kinczel (50.), ill. Tisza (66.).
Piros lap: Kiállítva: Szabó T. (45+1).

Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel (Szász, 65.), Achim, Raducu, Toca, Pataki (Styecz, 73.) – Székely, Kis Sz., Villand, Lukács (Faggyas, 79.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Szolnok: Molnár-Farkas – Karacs, Papp Sz., Horgosi, Szabó R. – Tisza, Földi M. (Kovács L., 54.) – Annus (Nádházi, 65.), Nagy O. (Tóth B., 54.), Szabó T. – Simon A. Edző: Tóth Tibor.

Boros Tibor: – Egész héten a terhet szerettük volna levenni a játékosainkról. Egy ilyen minőségű játék után talán csak annyit mondhatok, hogy ez maradéktalanul sikerült. Szakmailag eddig ez volt a legmagasabb szintű NB III-as produktum a részünkről.

Tóth Tibor: – Az eredmény hűen tükrözi a mérkőzés egészét, és a kiállítás teljes mértékben megpecsételte a sorsunkat. Listavezetőhöz mérten gyengén játszottunk, gratulálok a hazaiaknak.

Close