Saját magát verte meg Budafokon a Békéscsaba

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság vasárnapi 29. fordulójában önmagát győzte le a Békéscsaba 1912 Előre csapata. Boér Gábor alakulata ezúttal nem tudta megismételni az egy héttel korábban nyújtott győri teljesítményét, és a szerencsével sem kötött barátságot, ezért maradt pont nélkül Budafokon.


25. perc: Szélpál állított meg szabálytalanul egy hazai akciót 25 méterre Ribánszki kapujától. A letett labdát Kulcsár Kornél lőtte el, a védhető lövés pedig utat talált a hálóba, 1–0.

53. perc: A jobb szélről Hursán György cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lövésre szánta el magát, a labda a hosszú sarokban kötött ki, 1–1.

Hursán György lőtte az Előre egyetlen gólját

87. perc: Egy jobb oldali óriási partdobásnál a kapu előterében nem tudtak felszabadítani a védők, Pölöskei Péter pedig két lépésről zavartalanul helyezett a hálóba, 2–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Budafoki MTE–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (1–0)
Budafok, Promontor u.
500 néző
Vezette: Zierkelbach Péter (Bede Tamás, Kis Zoltán)

Budafok: Kovács Z. – Végh B., Vaszicsku, Króner M., Kirják – Veszelinov, Vass M. (Farkas B., 80.) – Margitics (Pölöskey P., 61.), Kercsó, Vankó (Khiesz, 88.) – Kulcsár K. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Békéscsaba: Ribánszki – Nagy S. (Szalai D., a 46.), Szélpál, Mészáros M. (Hursán, a szünetben) – Szinanovics (Máris D., 79.), Viczián, Király P., Zahorán – Mezei, Urbin, Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor.Sárga lap: Króner a 14. percben.

Csizmadia Csaba: – Megérdemelte a csapat a győzelmet, bár a második félidő végén egy kicsit elfáradtunk. Újra nagybetűs csapatként vizsgáztunk, bizonyították a fiúk, hogy mindenkire lehet számítani.

Boér Gábor: – Egyszerűen nem tudom hova tenni a mai teljesítményünket. Nem értem, hogy a magyar labdarúgót miért kell mérkőzésről-mérkőzésre úgy motiválni, hogy megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani – hiszen ennek a dolognak alapvetőnek kellene lennie. Összességében az első félidővel egyáltalán nem, a második játékrésszel nagyjából elégedett voltam – de az már látszik, hogy nem szabad kétszer egymás után ugyanazt a kezdőt küldenem a pályára. Sajnos továbbra sem tudunk kiegyenesedni és nem tudunk egymás után több mérkőzésen úgy pontokat szerezni, ahogy azt szeretnénk. Megint olyan szituációkból kaptuk a gólokat, melyekre külön készültünk – ezért anélkül, hogy megbántanék valakiket, de ez biztosan nincs így rendben. Így nagyon nehéz alkotni, amikor kéthetente ugyanabba a folyóba lépünk és ugyanolyan hibákat követünk el. Ettől függetlenül gratulálok a hazai együttesnek a győzelemhez, hiszen gyakorlatilag három kapura tartó lövésből, illetve dobásból sikerült elérniük ezt az eredményt. Van két hetünk, hogy újra megpróbáljunk rendet tenni, de ezen már nagyon túl kellene lennünk, mert nagyon unalmas. A teljesítményünknek meglesznek a következményei, ezt megígérhetem. Szurkolóinknak természetesen köszönöm, hogy elkísérték a csapatot, rajtuk nem múlott semmi!