Ronaldo mesterhármasával a Juventus kiverte az Atletico-t a BL-ből

Fotó: Alberto Lingria / Reuters

Cristiano Ronaldo mesterhármasával, fantasztikus játékkal 3-0-ra nyert, 3-2-es összesítéssel jutott tovább. A Juventus-Atlético Madrid BL-nyolcaddöntős párharc első felvonását a spanyol csapat nyerte 2-0-ra, így rendkívül komoly feladat állt Massimiliano Allegri csapata előtt.

A kezdőcsapatban és a meccs elején kirajzolódó formációban is voltak meglepetések a Juventus részéről: Paulo Dybala helyett Federico Bernardeschi kezdett, a széleket az eddig megszokottnál feljebb tolta Allegri és Emre Can maradt hátul harmadik védőként Chiellini és Bonucci mellett. Allegri összes húzása ült a meccsen, tovább is jutottak, mutatjuk, hogy hogyan.

A Juve azonnal óriási nyomást helyezett az Atléticora, Chiellini szerzett egy érvénytelen gólt, Ronaldo szabálytalankodott Oblakkal szemben előtte. A 27. percben Bernardeschi keresztbe ívelte a labdát Ronaldo felé, aki néhány méterről a kapuba fejelt.A félidőre 1-0-val vonultak a felek, majd a második játékrészben ismét érkezett egy beadás és újra fejelt Ronaldo. A gólpasszt ezúttal Joao Cancelo jegyzi, először úgy tűnt, hogy Oblak óriási bravúrral hárított, de a gólvonal-technológia jelezte: a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon, így már 2-0 volt az állás:A Juve ezután is nyomás alatt tartotta az Atléticót, a spanyolok nagyon rövid ideig tudták csak tartani a labdát, felépített támadásokat gyakorlatilag nem is nagyon vezettek. Az újabb gólra viszont a 86. percig kellett várnunk. Bernardeschi faképnél hagyta Correát, aki hátulról megpiszkálta az egyik bokáját, Bernardeschi lábai ezért összeakadtak, jogos a büntető, Ronaldo pedig nem hibázott:


Close