Boér Gábor: szinte mindent megvalósítottak a srácok!

Fotó: ETO.hu

A hazaiaknál mindhárom volt csabai játékos, Bagi, Koszó, Vadász a kezdőcsapatban kapott helyet, míg a vendégeknél eltiltása után Szélpál visszatért a védelembe.

Jó iramban kezdődött a találkozó és a 9. percben Bagi szöglet után közelről mellé lőtt. A 17. percben Madarász 24 méteres szabadrúgása fölé szállt. A lila-fehérek is veszélyeztettek, több szögletet is rúgtak, de egyelőre nem koronázta siker a próbálkozásaikat.

A 22.percben Koszó közeli lövése ment mellé. A 34. percben Viczián lépett ki egy remek labdával, majd nagy helyzetben hibázott, Horváth kapus bravúrral mentett. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a békéscsabai együttes. 43. perc: Zahorán ment el a szélen, jól adott középre és az érkező Szatmári 6 méterről vette be a hazaiak kapuját, 0-1.

Fordulás után az 53. percben Király szabadrúgása után Viczián fejelt a győri kapuba, 0-2.

Viczián gólja után tíz perccel egy beadás után Andric fejese kötött ki a csabai hálóban, 1-2.

A szünetben csereként beállt Andric a 70. percben egyenlíthetett volna, de a rutinos támadó nagy helyzetben rosszul célzott. A hajrában a Győr mindent megtett az egyenlítésért, de a vendégek jól tartották magukat.

Merkantil Bank NB II, 28. forduló

ETO FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–1)
Győr, 800 néző.
Vezette: Barna Gábor (Máyer Gábor, Kiss Balázs).
Gólszerző: Andrics (63.), ill. Szatmári (43.), Viczián (53.).

Győr: Horváth T. – Koszó, Tar, Vukaszovics, Vadász – Vaskeba, Bagi – Kovács K., Madarász, Szimcsó – Lovrencsics B. Csere: Gyurákovics, Tajthy, Tóth D., Szánthó, Völgyi, Andrics, Szalánszki. Vezetőedző: Király József.

Békéscsaba: Ribánszki – Nagy S., Viczián, Szélpál N., Mészáros – Mezei, Király, Zahorán – Szinanovics, Urbin, Szatmári. Csere: Uram, Dávid, Máris, Hursán, Babinyecz, Mácsai, Vólent. Vezetőedző: Boér Gábor.

Boér Gábor: –Taktikailag sikerült egy tökéletes mérkőzést játszanunk, szinte mindent megvalósítottak a srácok – amit kértünk tőlük. Távol tudtuk tartani a Győr veszélyes támadóit és nyugodtan mondhatom, hogy végig magabiztosan futballoztunk. Voltak már az első félidőben is óriási helyzeteink, bár akkor még csak egy góllal tudtunk vezetni. A második játékrészt is jól kezdtük, tudtuk növelni az előnyt és le is zárhattuk volna a meccset. Utána a semmiből kaptunk egy gólt, de ettől függetlenül nem éreztem azt, hogy akár a beíveléseknél, akár pontrúgásoknál, hogy veszélyben forgott volna a győzelmünk. Természetesen mindig nehéz az előnyt megőrizni – ezért külön gratuláció a fiúknak – és többször mondtam már, hogy amikor nem megy annyira a csapatnak, akkor is kell őket szeretni – hiszen mi is szeretjük és bízunk bennük. Most ismét bebizonyították, hogy egy igen értékes garnitúráról van szó, de ettől függetlenül tovább kell dolgozni és ki kell hozni ebből a szezonból is a maximumot. Köszönjük az ellátogató lelkes szurkolóinknak a biztatást, szükség volt rájuk is!