Székely Dávid mesterhármasával győzött a Füzesgyarmat Gyöngyösön (Videó)

Fotó: Erdős Csaba

A kezdőrúgás pillanatától jól látható volt, hogy a házigazdák visszazárnak a saját térfelükre. A gyarmatiak az első félidőt végig támadták, azonban esőtől felázott talajon sokat hibáztak. Így is volt két nagy lehetőségük, de a kapu előtt mindkétszer rossz döntést hoztak.

Szünet után pontosabbá vált a látogatók játéka, a támadás felépítéseik is lényegesen több veszélyt jelentettek a hazaiak kapujára. Az 54. percben ennek a hozománya volt a vezető találat. Székely Dávid egyedül három ember között tartotta meg a labdát a jobb szélen, majd miután átjátszotta magát rajtuk, rávezette a labdát a belső védőre és 14 méterről ballal kilőtte a hosszú felső sarkot, 0–1.


A folytatásban is támadott a Gyarmat, de Pataki Zalán ziccerben rosszul találta el a labdát, a felszabadításból pedig a gyöngyösiek megtaláltak az egyke támadójukat, Laurinyeczet, aki egalizálni tudott, 1–1.

A vendégek lendületét nem törte meg a kapott gól. Pár pillanaton belül Popescu ültette hintába ellenfelét az ötös sarkánál, már csak a kapussal szemben állt, de önzetlenül középre passzolt, ahol Székelynek nem volt nehéz dolga a kapuba juttatni a labdát, 1–2. A sárrétiek változatlanul támadásban maradtak, de egy kósza kontránál Fildannak bravúrt kellett bemutatnia. Ezzel a hevesiek el is lőtték a puskaporukat. A vendégek egyre nagyobb fölénybe kerültek, és Székely Dávid a harmadik találatával saját maga, illetve csapata számára is feltette a koronát, 1–3.

A házigazdák a várakozások szerint masszívan védekeztek, de miután már szaladniuk kellett az eredmény után, a gyarmatiak előtt több terület adódott, ami gólokban is megmutatkozott.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK 1–3 (0–0)
Gyöngyös, 120 néző.
Vezette: Takács Ákos (Kövér Tamás, Benkő Róbert).
Gólszerző: Laurinyecz (58.), ill. Székely (54., 60., 71.).
Jó: Fehér, Laurinyecz, Gábriel, ill. Székely (a mezőny legjobbja), Achim, Popescu, Villand.

Gyöngyös: Halasi – Tatár (Niedermüller, 73.), Gergely, Fehér I., Rédei – Petrezselyem (Czéh, 73.), Tarnai, Gábriel, Forgács – Papp M. – Laurinyecz. Edző: Török János.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki – Székely, Kis Sz. (Szász, 69.), Villand, Lukács (Faggyas, 82.) – Popescu (Styecz, 85.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Török János: – Az ellenfél kihasználta a bal oldali védelmünk megingásait. Kettő-egynél volt egy nagy lehetőségünk, utána a szervezett Füzesgyarmat megérdemelten nyert.

Boros Tibor: – Úgy készültünk, hogy a hazaiak masszívan fognak védekezni. Az első félidőben ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni, de ma egy klasszis egyéni teljesítmény jelentette a mérleg nyelvét.

Close