Öt éve nem tudja legyőzni a Békéscsaba a Zalaegerszegieket

Két ősi rivális, a Békéscsaba és a Zalaegerszeg nézett farkas szemet egymással vasárnap este a labdarúgó NB II 23. fordulójában, a Kórház utcában. A pályaválasztónak immár öt esztendeje nem adatott meg, hogy legyőzze távoli ellenfelét. Ezen a hűvös vasárnapon sem, ugyanis a ZTE ezúttal is minden tekintetben fölülmúlta a lila-fehéreket.

A 42. percben Grumics-Bobál összjáték után az utóbbi kiugratta Babati Benjámint, aki megiramodott, kihasználva a védők megingását 14 méterről a kapus hasa alatt laposan a kapuba lőtt, 0–1.
Az 57. percben ismét Bobálé volt az assziszt, ezúttal a bal oldalról passzolt be a kapu előterébe, ahol az őrizetlenül hagyott Babati Benjámin a 11-es pont tájékáról ismét laposan lőtte meg a labdát, ami Ribánszki mellett jutott a hálóba, 0–2. A 90. percben Szatmári István révén szépített a hazai csapat, 1–2.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba

Békéscsaba 1912 Előre–Zalaegerszegi TE FC 1–2 (0–1)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 560 néző.
Vezette: Böcskei Balázs (Baghy Csaba, Szvetnyik Bence).
Sárga lap: Bobál a 18., Szélpál a 31., Devecseri a 69., Lustyik a 70., Bolla a 75. percben.

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál, Mészáros M. – Nagy S. (Hursán, 46.), Mezei, Király P. (Lustyik, 67.) Szatmári I. – Vólent (Gránicz, 58.), Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor.

Zalaegerszeg: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M., Kocsis G. – Babati (Szabó P. 92.), Grumics (Madarász, 88.), Barczi (Novák, 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna.

Boér Gábor: – Nem is tudom, hogy mit merjek mondani, hiszen még a jövő héten is szeretnék itt lenni. Hozzáteszem nem az egyéb körülményeken múlt a végeredmény. Adott volt egy jobb csapat, akik komolyabb minőséget képviselnek és előrébb is tartanak nálunk, viszont nálunk nem volt meg az a része a játéknak, amivel ezt a különbséget eltüntethettük volna. Nagyon kishitűen játszottunk, pedig egész héten azt próbáltuk sulykolni, hogy meg tudjuk csinálni és sikerülhet meglepetést okozni. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy még nagyon sokat kell tanulnia ennek a fiatal csapatnak és amikor ilyen minőséggel-rutinnal találkozik, akkor ezt nagyon nehezen tudjuk kompenzálni. Mellé még jött a meccs vége – bár ettől függetlenül nem érdemeltünk volna pontot a mai napon, mert nem tettünk annyit érte -, viszont így is kaptunk volna a sorstól egy lehetőséget, amit elvettek tőlünk. Ez így nem igazságos, hogy az egyik csapat megkapja, a másik pedig nem. Hosszú távon nehéz így versenyben maradni, és megint csak hozzátenném, nem ezen múlt. Minden esetre fájdalmas ez a szituáció, nehéz megemészteni, de mennünk kell tovább és megpróbálunk ebből is inkább erőt meríteni. Fel kell a fejeket emelni, előre kell nézni, hiszen hosszú még a bajnokság és rengeteg pont van a kalapban, de véleményem szerint a feljutás ezek után talán már eldőlt. Jelen pillanatban az legfőbb különbség a két csapat között, hogy azt a néhány hibát, amit elkövettünk, könyörtelenül kihasználták, nekünk viszont sokszor több lehetőségre van még szükségünk ahhoz, hogy akár egyszer is betaláljunk. Akkor leszünk jobb csapat és akkor tudunk legyőzni egy ilyen együttest, ha az ellenfél hibáinak sokkal nagyobb százalékát ki tudjuk használni és gólra tudjuk váltani. Nem tartunk még ott, hogy ilyen szinten tudjunk játszani. El tudjuk ezt érni, de ehhez rengeteg munkára, kitartásra van szükség. 

Dobos Barna: – Annak örülök, hogy sikerült a három pontot megszerezni, annak viszont nem, hogy 0-2 után túlságosan visszahúzódtunk. Ez még nem is lett volna baj, csak így a kontrákat már nem tudtuk megfelelőképpen végigvinni, így nem sikerült feltenni az íre a pontot. A Békéscsabának jó a helyezése és jók az eredményei, nagyszerűen kezdtek a múlt héten. Nekünk viszont van egy álmunk és ennek fényében próbáltuk a keretünket is megerősíteni a télen, úgy érzem ez látszik is és érvényre is tudtuk juttatni.

Close