A Soroksár búcsúztatta a Békéscsabát a Magyar Kupából

Fotó: 1912 elore.hu

Hétközi labdarúgó-mérkőzésre került sor ma délben, amikor a Soroksár vendégeként lépett pályára a Békéscsaba.

A hazai együttes kezdte a mérkőzést. A 3. percben az ötösön lepattanó labdát Pál próbálta hátravetődve a kapu felé lőni, de labdája lecsorgott a vendég védőkről. A 8. percben Nagy beadását Gárdos rossz helyre fejelte. A labdára lecsapó Urbin elől Valencsik még fel tudott szabadítani. Az első negyed óra végén, szép akció végén Zahorán elé került ígéretes helyzetben a labda, de Gárdos blokkolni tudta a beadást.

A 20. percben Lustyik szögletét hatástalanította Kovács kapus. A 26. percben Albert buktatásáért büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Gyömbér Gábor a kapu közepébe lőtte, 1-0. A 33. percben újabb veszélyes szituáció alakult ki a budapestiek kapuja előtt, de ezúttal a keresztező Szpirulisz szabadított fel az utolsó pillanatban.

A 37. percben Lőrinczy került egy az egyes helyzetbe Vicziánnal, de védőnk remek helyezkedéssel szerelni tudta a támadót. Egy perccel később Nagy Sándort illette sárga cédulával a játékvezető. Az első játékrészben mindent megpróbáltunk az egyenlítés érdekében, Urbin passzolt a felfutó Zahorán elé, aki egyből középre lőtte a labdát, sajnos Kovács Dániel a helyén volt és fogta a löketet. A 45. percben Szatmári végezhetett el szabadrúgást, de a lövés a sorfalban kötött ki.

A szünetben mindkét csapat cserélt. A Soroksárban Pál helyére Lakatos érkezett, míg együttesünkben Zahorán és Nagy helyére, Máris és Pilán érkezett. A 47. percben Gárdos tért ölelő indításával Lakatos lépett ki ziccerben, de szerencsére a kapus és a kapu mellett is elgurított. Az 52. percben Szatmári beadását Valencsik csúsztatta ki Máris Dominik elől.

Négy perccel később Gárdos gyorsan elvégzett szabadrúgása után Albert iramodott meg a jobb oldalon. Kissé sokat várt a beadással, így Pilán menteni tudott a középen érkező Lőrinczy elől. A 63. percben Lőrinczy szabálytalankodott Pilánnal szemben a tizenhatoson belül, így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Hursán sajnos a kapu fölé lőtte, így maradt a hazai vezetés.


A 72. percben ismét cseréltek a hazaiak: Derekas helyére hosszú sérülés után Huszák Tamás léphetett pályára. Két perccel később Lakatos indította Albertet, de a lapos labdát Szatmári lefülelte. A 74. percben Boér Gábor kihasználta utolsó cseréjét, Lustyikot Ilyés Tamás váltotta. Egy minutummal később Tamási fordult kapura, de lövése célt tévesztett.

A 79. percben Albert iramodott meg jobb oldalon és Tamási elé centerezett, aki egy csel után a kapu bal sarkába passzolt, 2-0. A 85. percben a vendéglátó is harmadszor cserélt, Tamási helyére Popov érkezett. A három perc hosszabbításban sem sikerült kozmetikázni az eredményen, így győzelmével a Soroksár jutott tovább.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a legjobb 16 közé jutásért.

Soroksár SC–Békéscsaba 1912 Előre 2–0 (1–0)
Budapest, Haraszti út, 100 néző.
Vezette: Molnár Attila (Szécsényi István, Szabó Péter).
Gólszerző: Gyömbér (26. – 11-esből), Tamási (78.).
Jó: Kovács D., Gárdos, Albert, Tamási, ill. Viczián, Lustyik, Mezei.

Soroksár: Kovács D. – Gárdos, Szpirulisz, Valencsik, Bor – Gyömbér, Derekas (Huszák, a 72.) – Tamási (Popov, a 85.), Albert, Lőrinczy – Pál (Lakatos, a 46.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Békéscsaba: Ribánszki – Nagy S. (Pilán, a 46.), Viczián, Babinyecz, Zahorán (Máris, a 46.) – Hursán, Mezei, Lustyik (Ilyés, a 74.), Szatmári – Szinanovics, Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor.

Boér Gábor: – Igazából elég rossz előjelekkel érkeztünk a mérkőzésre, így felforgatott összeállításban kellett pályára küldenem a srácokat. Ennek ellenére az első 5-6 percet leszámítva mi irányítottuk a mérkőzést – bár furcsának tűnhet a végeredményt tekintve -, rengeteget birtokoltuk a labdát, sokszor voltunk az ellenfél kapuja előtt, de ott rendre rossz döntéseket hoztunk, főleg az utolsó passzoknál. Gyakorlatilag a semmiből szerzett vezetést a Soroksár, aztán pedig még nagyobb erőket kellett mozgósítanunk, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Sokat tettünk érte és sokat dolgoztunk, bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A második félidőben még egy tizenegyes is kimaradt, sajnos még ezzel sem tudtunk élni, ami talán egy fordulópont volt. Érezhető volt, hogy utána már nem lesz annyi a csapatban, hogy ebből felálljanak. Ebből az egészből tanulni kell, mert ez a gárda jelen pillanatban kicsit hitét vesztette és a minőségi embereink kiesését is megéreztük. Rengeteg fiatal játszott ma is, akiknek több idő, sok-sok mérkőzés és rutinszerzés szükséges még, akik még nem dobhatók be ilyen szinten a dolgok közepébe – ahogy pedig azt sokan gondolják. Nekik még rengeteget kell tanulniuk ebből a sportágból, hiszen ez egy folyamat, amit nem lehet kikerülni vagy egyszerűen átlépni. Viszont jelen pillanatban ezt tesszük, hiszen rákényszerít minket az élet és a sérülések, úgyhogy nagyon nehéz két meccs van még előttünk ebben az évben. Ha eddig azt mondtam, hogy kétszáz százalékra van mindenkitől szükség, akkor ezt most megduplázom, és mindenképpen fel kell állnunk a padlóról. Ez azonban nem lesz könnyű úgy, hogy kimerült játékosaink vannak, akik a kelleténél többször lépnek pályára. Ettől függetlenül megpróbáljuk összefoltozni az együttest és mindent meg fogunk tenni a jövőben is, nem lesz egyszerű. Szurkolóinknak köszönöm a bizalmat és a biztatást!