A DVSC-vel játszott tesztmérkőzést a Békéscsaba Előre

Gránicz Patrik fél év után tér vissza Békéscsabára

Tíz napos felkészülést követően az első edzőmérkőzését játszotta szerdán délután a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehéreknek Debrecenben, a pallagi edzőközpontban volt jelenésük, ahol az élvonalbeli Lokival játszottak kétszer 60 perces mérkőzést.

A csabaiaknál a kezdőben kapott helyet Gránicz Patrik, aki fél év után térhet vissza Győrből, ahol az őszi idény során kevés lehetőséghez jutott. A mérkőzés elején a hazaiak játéka érvényesült, ennek eredménye volt Adeniji korai gólja, majd negyedóra múltán Bódi találata. A csabaiak a megterhelő edzésmunka hatására nehezen vették fel az ideális fordulatszámot, a félidei sorcserék után azonban már többet kezdeményeztek. A 74. percben az egyik szépen felépített támadásuk végén Zahorán bal oldali beadásából Burai révén a szépítés is összejött számukra.
Schindler Szabolcs: – Két csapatot raktunk össze, hiszen a terv az volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. A mérkőzés ennek megfelelően elérte a célját, nem az eredményen volt a hangsúly.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Debreceni VSC–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (2–0)
Debrecen Pallag
Gólszerző: Adeniji (9.), Bódi (25.), ill. Burai (74.).

Debrecen, I. félidő: Nagy S. – Bényei, Kinyik Á., Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Kinyik E., Haris, Varga K. – Szécsi, Adeniji. II. félidő: Hrabina – Lakatos, Szatmári, Belényesi, Fűzfői – Pintér (Damásdi), Csősz, Baráth, Kundrák (Csirszki) – Bévárdi, Trujics. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Békéscsaba, I. félidő: Ribánszki – Pilán, Polényi, Nagy S., Mészáros – Hursán, Bidzilya, Kovács Á. – Gréczi, Tóth D., Gránicz. II. félidő: Uram – Farkas, Nagy S. (Lustyik), Babinyecz – Szalai, Király, Váradi, Pantovics, Zahorán – Burai (Faragó), Lukács. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Close