Bozsikos évbúcsúztató elismerésekkel

A Bozsik Egyesületi Program Békéscsaba Labdarúgó Akadémia régiójában dolgozó edzők részére tartottak vacsorával egybekötött évzáró értekezletet csütörtökön este Békéscsabán, a FEK Étterem és Söröző különtermében. A meghívott egy kötetlen, jó hangulatú estén vettek részt.


A program hivatalos részét Jakab Péter, az akadémia vezetője nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket, és megköszönve a munkájukat. Beszédében szól arról, hogy a labdarúgásban kevés alkalom van a dicséretre, de ez egy ilyen nap. Utalt arra, hogy központilag újabb átszervezés van folyamatban. Alapos, átgondolt, mélyre ható változások jönnek az utánpótlás-nevelésben. Ha ez a program sikeres lesz, akkor bő évtized múltán nem kell olyan szomorúan visszatekinteni az elmúlt tíz évre, mint napjainkban.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba

Az est folytatásában a régió szakmai vezetője, Kiss László tartott minden részletre kiterjedő évértékelőt. A tájékoztatóból egyebek mellett kiderült, hogy a kedvezőtlen demográfiai folyamat miatt nehézséget jelentett a létszámcsökkenés, amit ellentételezni tudtak a színvonal emelésével. A szigorú ellenőrzések éve volt az idei, és ez egyesületek fájó elvesztését eredményezte. Az összes felmerülő probléma ellenére a Bozsik Program európai szintű elismerést váltott ki, ami a benne dolgozó edzők, vezetők érdeme.

A beszámolót követően Szpisják Zsolt területi igazgató és Jakab Péter elismeréseket adott át azoknak a sportembereknek, akik településükön sokat tesznek a program megvalósulásáért, a gyermeklabdarúgás fejlesztéséért, és a gyerekek körében napról-napra áldozatos munkát végeznek. Díjat kapott Truczka Tamás (Szarvas), Antal Elemér (Szászberek), Jandó Ferenc (Túrkeve), Bóza László (Tiszafüred), Molnár János (Földeák), ifj. Szabó Zoltán (Szabadkígyós) és Horváth Tamás (Békéscsaba) felkészítő edző, Szűcs Sándor mindszenti elnök, továbbá Szabó György kunhegyesi csoportvezető, illetve Juhász Imre szajoli önkéntes. A díjátadást közös fotózás követte, majd vacsorával zárult az est.

B.M.

Close