Négyszer is betalált Ajkán a Békéscsaba

Tökéletes hetet tudhat maga mögött a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely a szerdai Siófok elleni hazai sikerét egy ajkai győzelemmel koronázta meg, az NB II-es labdarúgó-bajnokság idényzáró fordulójában. Az évnek még nincs vége, hiszen a tavaszi első két játéknapra eső mérkőzéseket is decemberben játssza le a mezőny.

5. perc: Pantovics szöktette Gréczit, akit csak buktatva tudtak feltartóztatni a tizenhatoson belül. A büntetőt Hursán György magabiztosan értékesítette, 0–1.

9. perc: Hursán ezúttal az előkészítésben jeleskedett, hiszen jól szolgálta ki Pantovics Nikolát, aki a bal szélen elhúzott és az összekötő helyéről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda belső lécről pattant a hálóba, 0–2.

38. perc: Szabadrúgást harcoltak ki a hazaiak 23 méterre a kaputól. A labdát Soltész Dominik István úgy tekerte be, hogy az a bal kapufáról védhetetlenül vágódott a hálóba, 1–2.


76. perc: Nagy Erik utolsó emberkét rántotta vissza az ajkai térfél közepén a kiugró Tóth Dánielt, amiért azonnal villant számára a piros lap.

79. perc: Jobb oldali szöglet után a kipattanó labdát Máris Dominik vágta az ajkai kapuba, 1–3.

93. perc: Kapu előtti kavarodás után Lengyel rosszul szabadított fel, a labda Máris Dominik elé került, aki élt az ajándékba kapott lehetőséggel, 1–4.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

FC Ajka–Békéscsaba 1912 Előre 1–4 (1–2)
Ajka, 320 néző
Vezette: Dolnegó Bálint (Kovács Gábor, Kiss Balázs).
Gólszerző:
Sárga lap: Kovács Á. a 15., Nagy S. a 44., Ribánszki az 53., Babinyecz az 54., Soltész az 58., Máris a 62., Bidzilya a 72., Nagy B. a 82., Hursán a 92. percben.

Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Kenderes (Nagy I., 46.), Csemer (Nagy B., 65.) – Görgényi (Nagy E., 59.) – Lengyel, Soltész D., Csizmadia Z. – Nagy K., Oláh L. Megbízott edző: Jeney Gyula.

Békéscsaba: Ribánszki – Polényi, Farkas M., Nagy S., Babinyecz – Gréczi (Máris, 60.), Bidzilya, Király, Hursán – Kovács Á. (Ilyés, 84.), Pantovics (Tóth D., 71.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Schindler Szabolcs: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert sártengerben kellet játszani, de a csapat fantasztikusan küzdött és gyönyörű gólokat szerzett, amihez gratulálok mindenkinek.

Close