Az égből nézett szét az első látogató a kolbászfesztiválon

Már hagyomány, hogy Horváth László az első, légi látogatója a Csabai Kolbászfesztiválnak. Így volt ez most is, a békési villanyszerelő mester, sárkányrepülő pilóta és amatőr légi fotós sok mindent látott, amit a nagyközönség csütörtökön reggel 9 órától, a rendezvény kezdetétől láthat.

– Közönség ugyan még nem volt, de e nélkül is olyan nagy nyüzsgést, sürgést-forgást figyelhettem meg, ami máshol kitesz egy egész rendezvényt

– mesélte Horváth László.

– Rengetegen dolgoznak azon, hogy nyitásra minden a helyén legyen. Pakoltak a sátrakba, az elárusítóhelyekre, és a fesztivál melletti vidámpark is készen áll. A sárkányrepülős elárult egy kulisszatitkot is. Sokan azt gondolják, a légi fotós ügyetlensége, hogy magából, illetve a gépéből is látszik valami a felvételen. Holott ezek a legértékesebbek, mert igazolják, hogy ember vezette gépből és nem drónnal készültek.

Horváth László az első, légi látogatója a 2019-es Csabai Kolbászfesztiválnak

Ilyenkor a pilóta egyik kezével irányítja a repülőt, a másik kezében ott a fényképezőgép, amivel ,,lövi” a fotókat. Horváth László kiemelte, fentről a sportcsarnok egy diszkosz vagy pogácsaalakú építménynek néz ki, a felépült sátorváros pedig különleges élményt nyújt. Ezt közelebbről is megszemléli a fesztivál négy napja alatt, de ekkor már nem fényképezőgép, hanem sült kolbász lesz a kezében.

Ingyenesen maradhatnak a koncerteken is csütörtökön a Csabai Kolbászfesztiválon

Csütörtökön megéri minél hamarabb belépni a Csabai Kolbászfesztiválra, és ott maradni akár hajnalig,  mert 14 óráig nem kell belépőt fizetni. A nyitónapon ugyanakkor már 10 órától nagy élményben lehet részük a versenyzőknek és szurkolóiknak egyaránt az óvodások és általános iskolások ingyenes kolbászgyúrásán. Több mint 200 csapat nevezett, tehát a jó hangulat garantált a Mokry-sátorban. Hasonlóan a szintén 10 órakor kezdődő nyugdíjas klubok, egyesületek, nagycsaládosok, civil szervezetek, hátránnyal élők támogatott gyúróversenyéhez a Munkácsy-sátorban.


Elsősorban a békéscsabaiknak, Békés megyeiknek kedveznek azzal a szervezők, hogy aki 14 óra előtt lép be a fesztiválra, ingyen ott maradhat a disznóvágás-bemutatóra, majd este a Neoton Família Sztárjai és Horváth Tamás nagy, élő koncertjeire, valamint a többi programra is. A késő esti, éjszakai jó hangulathoz hozzájárul a retro videodiszkó DJ Dandee és DJ Hlasznyik és DJ Seolo.

Belépőt csütörtökön csak azoknak kell fizetniük, akik elhagyják a helyszínt, és csak 14 óra után térnek vissza, vagy akik eleve 14 óra után látogatnak ki a rendezvényre. Az ingyenes belépéssel azt is segítik a szervezők, hogy többen szurkoljanak a töltőversenyeken, és az osztályfőnökök, a pedagógusok rendhagyó órák keretében kihozzák a gyermekeket a fesztiválra, ahol nagyon fontosnak tartják a hagyományaink, az értékeink őrzését, átadását.

Az M44-esen autózva hamarabb jutnak kolbászhoz

Ez az első kolbászfesztivál, amire már a nemrégiben átadott M44-esen jöhetnek Békéscsabára a látogatók. A gyorsforgalmi úton autózva, buszozva időt nyernek. Aki pedig időt nyer, hamarabb kóstolhat kolbászt, és könnyebben is dönt úgy, hogy ,,elugrik” kolbászfesztiválozni Békéscsabára. Ha pedig eljön, a hangulat, a programok miatt biztosan napokig itt is marad. Szóval, most már az út sem akadálya annak, hogy még többen fogyasszák, vásárolják a kolbász fővárosában ezt a prémiumterméket, amit Békéscsaba valutájának is neveznek. Szerencsére az M44-es kényelmes, haladós. A fesztivál mottója ugyanakkor a régi: A Csabai Csabán az igazi!

Close