Szellemes, vérpezsdítő kikapcsolódásra csábít Siófok

Kellemesen borzongató élményekkel, egyedülálló hangulattal várja a látogatókat Siófok, ahol a kedvelt sétahajós programok Halloweenre hangolt kínálatára is érdemes időt szánni. A nyári zsivaj már elcsendesedett, de az élet továbbra is pezseg Siófokon, „ahol a Balaton kezdődik. A hétvégékre többféle progarmot is kínálnak a kikapcsolódásra vágyóknak, például hangulatos sétahajózásra is nyílik lehetőség különleges körítéssel.

Kifutnak a sétahajók Siófok, a Balatoni nyár fővárosa a hajóállomásáról is ismert, ahol ősszel sem áll meg az élet. A főszezoni sürgés-forgás persze elcsendesedett, de több hétvégén még lehetőség nyílik a sétahajókra felszállni. Igazi családi program a fedélzetről megcsodálni a tó szépségeit és a partok ezernyi színbe öltöző erdőit. A családi programot kiegészítve felidézhetjük Helka és Kelén legendáját is, akár a kicsiknek mesét olvasva. A két balatoni mesealak kalandos története máig őrzi, hogyan mentette meg a remete fia Kelén és a herceg leánya Helka igaz szerelme az elátkozott, Sió nevű tavi tündért.

És hogy miért emelkednek ki ezek a nevek a legendák köréből? Mert a Balatonon ma is jár két, még 1891-ben épült hajó, amelyek felújítva máig hűen szolgálják a vendégeket, büszkén viselve Helka és Kelén nevét. Halloweenre is hajóval! A fantáziavilág újabb keletű alakjai is szerepet kapnak a balatoni hajós élmények sorában. Az őszi ünnepek körét jó néhány éve már a Halloween is gazdagítja, borzongató kalandokra csábítva a legkisebbeket is – nem csoda tehát, hogy Halloween-hajó is kifut Siófokról. A töklámpásokkal, szellemekkel, boszorkányokkal és más vidám rémségekkel teli program október 27-én, 15.00 órakor indul Siófok hajóállomásáról.


Az izgalmasan hátborzongató, másfél órás gyerekhajós utazáson kincsvadászatot is rendeznek, a kicsiket kedvezményes jegyekkel, a jelmezbe öltözőket pedig extra ajándékkal is várják. A nagyobbak sem maradnak ki persze az ünneplésből, számukra az este hétkor induló Halloween partyhajó kínál egyedülálló élményeket. Az este mágikus koktélokkal és vérpezsdítő zenékkel is szolgál, sőt ezen az utazáson is várják a gyerekeket. Beöltözni a partira is “rémisztően” ajánlott. Mindkét utazásra bőséges helyet biztosít a Szent Miklós hajó, amely a balatoni flotta legnagyobb járműveként, két fedélzettel és látványos panorámaablakos teremmel fogadja az utasokat.

A Szent Miklós nevéhez talán egy még jobban passzoló esemény is készülődik, hiszen december elején a Mikulás hajóval járja majd a tó hullámait, Siófokról is kifut majd a névrokona fedélzetén, rengeteg gyerek társaságában. Bőséggel akad tehát megélhető kaland október végén is a városban, amelyet a Balatoni nyár fővárosaként már széles körben elismernek. Különleges kirándulásokra, kikapcsolódásra ilyenkor is vár a kikötőváros, igazolva a jelmondatot: ha hétvége, akkor ősszel is Siófok!

Close