A kertbarátok kolbászra váltottak a Csabai Kolbászfesztiválon

Mintegy ötven csapat részvétel zajlik vasárnap 10 órától a nyugdíjasok és a hátránnyal élők támogatott kolbászgyúró versenye a 22. Csabai Kolbászfesztivál Munkácsy-sátrában. Az indulók között találkoztunk a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör tagjaival is.

– Egyenöltözéket csináltattunk, kalapot, pólót, kötényt, természetesen a civil szervezetünk feliratával – hangsúlyozta Nándori István.

– Egyébként pedig a kerti javak legalább olyan fontos alapanyagai a kolbásznak, mint a hús. Gondolok itt elsősorban a minőségi fűszerpaprikára és a fokhagymára, melyeket otthon termelünk meg, készítünk elő a kolbászhoz. No, és nem feledkezünk meg a jó házipálinkáról sem, ami nélkül nem kezdődhet a kolbásztöltés vagy a disznóvágás. Szárazkolbászversenyeket mi is tartunk, illetve több tagunk nevezett a kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyére is.

Megéri a díszvendég standját felkeresni!

Budapest a díszvendége a 22. Csabai Kolbászfesztiválnak, standjuk a Mokry-sátorban, a színpad mellett található. Pap Mária, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ divízióvezetője az egyik akciójukról beszélt részletesebben.

– Aki még vasárnap és hétfőn 10-17 óra között feliratkozik a standon a főváros turisztika hírlevelére, annak e-mailen küldünk egy utalványt. Ebben azt ígérjük meg, hogy aki turistaként Budapestre látogat, és vásárol egy Budapest Card-ot valamelyik Budapest Point Irodában, az egy ugyanolyan értékűt kap ingyen. A Budapest Point Irodák listája megtalálható a budapestinfo.hu weboldalon – ecsetelte Pap Mária.

24 órástól 120 órásig vannak Budapest Card-ok, az egynapos kártya ára 6490, az ötnaposé 18 990 forint. A kártya ingyenes tömegközlekedésre jogosít fel a fővárosban, ingyenes belépést biztosít a főváros számos múzeumába, a Lukács Fürdőbe és kedvezményes belépést az összes többi budapesti történelmi fürdőbe. A kedvezmények mértéke 10-50 százalékos. Vagyis, aki többedmagával érkezik turistaként Budapestre, jelentős kedvezményekben részesül.

Close