A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Mesterséges intelligenciája is van az új Orosz vadászgépnek

Oroszország bemutatta új stratégiai bombázóját, amelynek állítólag a világon egyedülálló módon mesterséges intelligencia is van a fedélzetén. A Tupoljev Tu–22M3 modernizált változata, a Tu22M3M péntek reggel gurult ki a kazani Gorbunov repülőgépgyártó üzemből, hogy végre megcsodálhassa a nagyközönség. Szergej Kobilas parancsnok szerint a repülőgép nemcsak új elektronikát kapott, a számos változtatás mellett ugyanis mesterséges intelligenciával is felszerelték.

“A repülőgép képességei lenyűgözőek, és jelentősen meghaladják az összes hozzá hasonló külföldi rivális képességeit, hiszen mesterséges intelligencia is található benne"

– nyilatkozta Kobilas, aki szerint a Tu22M3M szeptembertől már megkezdheti földi, később légi tesztsorozatát. Ha a prototípus sikerrel veszi az akadályokat, az orosz védelmi minisztérium körülbelül 30 darabot rendel majd belőle, melyek nagyjából 50 évig szolgálhatják majd Oroszországot.

Aktuális