A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Munkára fogták a Napot Békéscsabán

A napsütéses órák száma Békéscsabán átlagosan 2.100-2.200 óra évente, így tegnap délután is szépen sütött a nap, amit ezentúl már hasznosít is az Univerzál Zrt Ferro Pont telepén létesített napelemes kiserőmű. Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy Viczián László és a vállalat Igazgatósági tagjaink mindegyike elkötelezett a környezetvédelem tekintetében, ezért gondolták úgy, hogy egy rendelkezésre álló 1 hektáros területen a nap megújuló energiaforrását kihasználva erőművet létesítenek. A naperőmű beruházásunk összköltsége 185 millió Ft volt, amit hitelből és önerőből valósítottak meg.

A munka tavaly november végére ért olyan stádiumba, hogy a 477,5 kWp teljesítményű kiserőmű elkészült és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt idén január elsejétől kezdve megveszi az itt megtermelt villamos energiát 25 évig. Békéscsaba városa is elkötelezett a megújuló energiaforrások mellett, így a Modern Városok Program keretein belül naperőművet és geotermikus energiát hasznosító fűtés technológiát valósít meg a közeljövőben.

Aktuális