A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Arculatot vált a 20 éves RTL Klub októberben

Magyarország piacvezető televízió csatornája, az RTL Klub 1997 októberében kezdte meg a sugárzását. A csatornát azóta is a folyamatos innováció és minőségi tartalom jellemzi, ezért is időzítette erre az alkalomra az új arculat bevezetését, amellyel a műsorok közti blokkokban, a műsor ajánlójában és az RTL Klub promóciós megjelenésein is találkozhatnak majd a nézők. „Az RTL klubot mindig is a sokszínűség jellemezte, minden pillanatban ott vagyunk a nézőinkkel és változatos kikapcsolódást nyújtunk minden korosztálynak.

Tempóváltás a világhálón

Alig tíz év alatt hatszorosára nőtt a magyarországi internet átlagos sebessége és közel tízezerszeresére a szélessávú előfizetők száma. Tévhit, hogy a robbanásszerű fejlődés mögött csak az optikai kábeles hálózatok bővülése áll, valójában több technológia együttes elterjedése vezetett idáig. Tíz évvel ezelőtt a magyarországi internetkapcsolatok átlagos sebessége 2-3 Mbps környékén alakult, ma viszont már 14,8 Mbps. A közel 600 százalékos növekedés nem példa nélküli, de kifejezetten jó eredménynek tekinthető.

Új logót kap a YouTube

Meglepően részletes cikket közölt a YouTube logóváltásáról a Verge. A 12 évig változatlan logóban a fehérrel írt Tube - ami a tévére adott angol szlengszó - egy piros, tévére emlékeztető dobozba volt beletéve, ez tűnik el. A tévé átalakul indítógombbá és a szó elejére kerül. Az indítógombot már sokan ismerhetik, az okostelefonokon ez szimbolizálja a YouTube applikációját. Ahogy az lenni szokott a kreatív szakmák világában, ezt az apró átrajzolást egy óriási innovációnak mutatják be.

Ma ötven éve érkezett először Lufthansa-járat Budapestre

Fél évszázados jubileumot ünnepel a piacvezető hagyományos légitársaság Magyarországon. Napra pontosan kereken ötven évvel ezelőtt, 1967. augusztus 26-án landolt a Lufthansa LH194/195 számú, első közvetlen járata Frankfurtból Budapestre: a „Kiel” névre keresztelt Boeing 727-30-as München érintésével érkezett a magyar fővárosba, majd innen folytatta útját Belgrádba. Alig egy évvel később már egy második járatot is indított Budapestre a német légitársaság, amely a Düsseldorf – München – Budapest – Belgrád útvonalon közlekedett.

Nagy dobásra készül a Mazda

A pletykák szerint már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon megmutatják a közönségnek a Skyactiv 2 motorcsalád első tagját, amely már tartalmazza a HCCI technológiát is.

Aktuális