A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A műszerfalon robbant fel az iPhone (Videó)

Mindig mondják, hogy ne hagyjuk kint a forróságban a műszerfalon a telefont, mert a meleget egyik okostelefon sem viseli jól. Erre a legtöbben csak legyintünk, pedig… Kínában egy hölgy fedélzeti kamerája rögzítette, amint egyszerűen felrobban az iPhone-ja a szeme előtt. Hogy pontosan mi történt, arra nincs egyértelmű válasz, lehetett a meleg, illetve az sem kizárt, hogy a friss akkumulátorcsere során történ valami, amitől lángra kapott a telefon. Egy biztos: ezt látva inkább nem hagyjuk többet a műszerfalon a napon a telefonunkat…

Törhetetlen lesz a samsung új kijelőzője

A kijelzők egyik legnagyobb problémáját orvosolhatja a Samsung Display most bejelentett újdonsága, egy igazán ellenálló, rugalmas kijelzőpanel. Nem kell félni majd attól, hogy eltörik az okostelefon kijelzője, ha elterjed a Samsung Dispaly most bejelentett újdonsága: az állításuk szerint "törhetetlen", rugalmas OLED panel. A megerősített műanyag panel könnyű, igen hasonló az üveghez, ezért megfelelő az okostelefonok számára, de mobil katonai eszközökhöz, játékkonzolokhoz, tabletekhez is használható.

Itt a telefonok légzsákja! Ami észleli, hogy leesik a telefon, és kipattanó rugókkal akadályozza meg, hogy összetörjön

Egy német diák, Philip Frenzel bemutatott egy saját fejlesztésű (és azóta szabadalmaztatott) speciális telefontokot, ami sokkal hasznosabb kiegészítője egy új készüléknek, mint a mesterségesintelligencia-vezérlésű emojik. Frenzel találmányának lényege, hogy a telefon észleli, ha leejtik, és aktiválja a tokba rejtett, a zuhanástól kipattanó rugókat. Becsapódáskor a rugók visszapattintják a telefont, így akadályozva meg, hogy a készülék összetörjön.

Hamarosan szélsebesen netezhetünk műholdról is

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a műholdas internet. A francia hátterű Eutelsat új űreszközével akár 100 Mbps sávszélesség is elérhető lesz Magyarországon is, ami már vetekszik a hagyományos technológiákkal. Egy új generációs, minden eddiginél nagyobb sávszélességre képes műhold Föld körüli pályára állítását jelentették be a napokban Párizsban. A legnagyobb európai műholdas szolgáltatónak számító Eutelsat vállalkozása új távlatokat nyit a felhasználás terén a műholdon keresztül internetezők számára. Ez lesz az első VHTS, vagyis nagyon nagy átbocsátóképességű műhold, ami az optikai hálózatokkal vetekedő, összesen 500 Gbps adatforgalmi kapacitással rendelkezik.

Aktuális