A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A vésztői Balog Nátán világcsúccsal bronzérmes

Balog Nátán a Marvel Team SE ifjúsági világ- és Európa-bajnok fekvenyomója 190 kg-os elképesztő ifjúsági világcsúccsal bronzérmet szerzett a felnőtt Fekvenyomó Európa-bajnokságon, Luxembourgban! A 17 éves vésztői világbajnok az orosz Alexander Grigorjev világrekordját adta át a múltnak a 66 kg-os súlycsoportban. – Egyesületünk és városunk történetében ez az első világcsúcs, Nátán teljesítményéről a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Rónaszéki András is elismerően nyilatkozott.

Nagyon magabiztosan versenyzett, jól időzíttette a felkészülését, így az ifjúsági korosztályban mindent elért fekvenyomásban, és biztos vagyok benne, hogy jövőre Tokióban a junior korosztály világbajnokságán is bizonyítani fog – nyilatkozta érthető büszkeséggel Berke Lóránd, a Marvel Team SE elnöke. Balog Nátán kifejezetten a világcsúcs megdöntése miatt utazott el a felnőttek kontinens-viadalára.

Minden szakmabeli legbelül reménykedett benne, hogy odaérhet a dobogóra is, hiszen hosszú hónapok munkája állt a terv mögött. Eredetileg az áprilisi afrikai világbajnokságon tervezte a világrekord megdöntését, de ott nem sikerült ez. Nátán következő nemzetközi versenye Tokióban lesz jövő májusban, immár a juniorok között.

– Huszonkét éve egy garázsban készültünk az első versenyünkre a szüleink által készített fekpadon, nemzetközi versenyekről álmodni sem mertünk… Bő két évtizeddel később ezt a napot is megélhettük, így egyesületünk történetében minden idők legeredményesebb évét tudhatjuk magunk mögött. Köszönjük Vésztő városának és a többi támogatónknak is, hogy hozzásegített bennünket ehhez – tette hozzá Berke Lóránd.

Aktuális