A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Aranyos lányok: Mezei Nikolett és Laurincz Boglárka világbajnokok!

A Jesolo-ban megrendezett Kadet és Junior Kick-box Világbajnokság pénteki és szombati napja döntő fontosságú volt a végleges elszámolás szempontjából, hiszen ekkor rendezték a döntőbe jutásért vívott mérkőzéseket és jó pár kategóriában a döntőket is. Természetesen nehéz azt az idegi feszültséget és hangulatot leírni, ami a csarnokban tapasztalható, hiszen a tét nem akármi. Számos Békés megyei sportoló is küzdőtérre lépett, s ahogy már megszokhattuk, voltak meglepő eredmények. Kozmann Mónika bronzérmes lett, az osztrák Schmidl állította meg a döntőbe vezető úton. Így járt Laczó Tamás és Halász Enikő is, akik szintén harmadikok lettek. Egy világbajnokságon ez nem akármilyen teljesítmény.

A világbajnokság egyik meglepetésembere, Laurincz Péter legyőzte a négy között az olasz Bagarellot és a döntőbe jutott. Péter több, mint egy éves kihagyás után tért vissza és verekedte be magát a válogatottba, így teljesítménye nagy meglepetés. A döntőben a súlycsoport nagy esélyese, válogatott társa, Bálint Martin volt az ellenfél, aki legyőzte Őt.

Laurincz Peti teljesítménye így is óriási, és nem sokan tippeltek volna erre a világbajnokság előtt. Flack Márk is döntőt küzdött a ringben a majd egy fejjel magasabb szerb ellenfelével. Knezic jól használta ki a hosszú végtagjaiból adód előnyt, és Márk nem nagyon találta ennek ellenszerét. Edzője, Hricsovinyi Károly szerint ebbe hamar bele is törődött annak ellenére, hogy az első menetet talán még el is vitte. Tisztességesen helyt állva végül is a dobogó második fokára léphetett. Mezei Nikolett nem a legjobb előjelekkel jött a világbajnokságra, hiszen egy nemzetközi edzőtáborban szerzett sérülése még az indulást is kérdésessé tette. A balul sikerült light-contact szereplés után a kick-light-ban bizonyított a battonyaiak taekwon-do világbajnoka.

Először a horvát Prpicet verte magabiztosan, majd betartva edzője, Rádai Roland instrukcióit a döntőben technikai K.O.-val nagy fölénnyel verte válogatott társát, Pallag Csengét és világbajnok lett. Megérdemelten szólt tiszteletére a magyar Himnusz. Pénteken még két versenyzőnk nyerte simán mérkőzését, mind Laurincz Boglárka, mind Szász Kristóf nagy fölénnyel verte amerikai illetve svájci ellenfelét. Ez pedig azt jelentette, hogy az utolsó, a szombati versenynapon még három megyei versenyző szállhatott harcba az egyéni világbajnoki címért. A szombati napon Viczián Vivien döntőbe jutása nagy fegyvertény, hiszen első éves kadet 2 korosztályú.

A lendület a döntőbe jutásig tartott, a döntőben az olasz Mirabello már „nagy falatnak” bizonyult. Ettől függetlenül ez legyen a világ legnagyobb problémája, hogy valaki világbajnoki ezüstérmes lett! Gratulálunk Vivi!!! Az, hogy a juniorok között döntőbe jutott Szász Kristófnak nem lesz könnyű dolga, azt sejtette Debreczeni Dezső edző és a szakmai stáb. A hórihorgas ír legény a selejtezőkben két mérkőzését is technikai K.O:-val nyerte, így nagy esélyesnek számított. Kristóf kezdte jobban a döntőt, fejrúgással,de az ír fordított. A mérkőzés a juniorok között megszokott villámgyors letámadásokat és pontgazdagságot hozta, a 22:14 es eredmény mutatta, itt nem a védekezésen volt a hangsúly.

Az ír versenyző megérdemelten nyert, de teljes elismerés illeti Kristófot is. Laurincz Boglárka azzal a tudattal állhatott ki a döntőre az orosz Nefedova ellen, hogy az igazán nagy riválisokat, az olasz és az amerikai versenyzőt már legyőzte. Ennek megfelelően, szépen, nyugodtan, végig vezetve nyerte a döntőt és lett világbajnok. Méltán mondhatta edzője, Debreczeni Dezső, hogy „Bogi beérett”, képes a mérkőzések közben is változtatni, önállóan dönteni. Vagyis nem „csak” egy világbajnoki cím, hanem egy ígéretes felnőtt versenyzői jövő képe is a hozadéka versenyzésének. Óriási gratuláció, Bogi!!!

Az egyéni döntők után jöttek a csapat világbajnoki mérkőzések. Itt a kadet 1(serdülő) korosztályú csapat az ír „B” és az amerikai csapat legyőzése után az britekkel döntőzött,s nyert. A csapatban kapott helyet és eredményesen szerepelt Pántya Réka, aki végig hasznos tagja volt a gárdának, s így egy csapat világbajnoki címmel lett gazdagabb. A kadet 2 (ifjúsági) csapatra hosszú menetelés várt, hiszen 16 csapatból kellett elsőnek lenni, és ez sikerült. A görög, szlovén, olasz „B” csapat legyőzése után az olaszok első csapatát is legyőzték.

Ebben a csapatban a békéscsabai Laczó Tamás és Laurincz Péter kapott szerepet, s eredményesen vették ki részüket a szereplésből csapat világbajnoki címet szerezve. A junioroknál az az érdekes helyzet alakult ki, hogy míg a magyarok első csapata az 5 és nyolc közt végzett, -soraiban Laurincz Boglárkával és Szász Kristóffal a csapatban- addig a magyar „2” csapat a másik ágon a bronzéremig jutott.21 csapat indult s a magyar ”2” –a békéscsabai Magyar Istvánnal és Viczián Rolanddal soraiban- legyőzte a szlovénokat, Mexikót, az amerikaiakat, s végül a görögök ütöttek el a mieinket a döntőbe jutásért.

Így csapat világbajnoki bronzéremmel ért véget a világbajnokság. A VB utáni Békés megyei gyorsmérleg így: Egyéniben két világbajnoki cím, négy ezüstérem, négy bronzérem. Csapatban pedig két arany és egy bronz. A megyei kick-box sport képviselői emelt fővel jöhetnek haza, mert magyar válogatotthoz méltóan képviselték Hazánkat a világbajnokságon!!!

Gregor László

Eredmények:

Point-fighting szabályrendszer:

kadet 1 lányok:

28 kg. Kozmann Mónika – Anna Schmidl (Ausztria) 3:7 a döntőbe jutásért

Kadet 2 fiúk:

52 kg. Laurincz Péter - Edoardo Bagarello (Olaszország) 6:4 a döntőbe jutásért

Laurincz  Péter – Bálint Martin (Magyarország) 2:9   DÖNTŐ!!!

69 kg. Laczó Tamás – Gennaro Di Massa (Olaszország) 5:9  a döntőbe jutásért

Kadet 2 lányok:

42 kg. Viczián Vivien – Federica Mirabello (Olaszország) 6:17 DÖNTŐ!!!

Junior

Férfiak:

79 kg.  Szász Kristóf – Philipp Siegrist (Svájc) 12:4  a döntőbe jutásért

Szász Kristóf – Conor Mc.Glinchey (Írország) 14:22 DÖNTŐ!!!
Nők:

60 kg. Laurincz Boglárka – Alyssa Dumlao (USA) 10:3 a döntőbe jutásért

Laurincz Boglárka – Daria Nefedova (Orszország) 7:3 DÖNTŐ!!!

Kick-light szabályrendszer:

Junior nők

65 kg. Mezei Nikolett – Klara Prpic (Horvátország) 3:0a döntőbe jutásért

Mezei Nikolett – Pallag Csenge (Magyarország) 3:0  DÖNTŐ!!!


70 kg. Halász Enikő – Beatrice Casasco (Olaszország) 0:3  a döntőbe jutásért

K-1 szabályrendszer:

Junior 2  75 kg.
Flack Márk – Nemanja Knezic (Szerbia) 0:3  DÖNTŐ!!!

Csapat point-fighting világbajnokság:

Kadet 1 (serdülő) csapat:
1.Magyarország ( a csapatban Pántya Réka)
Magyarország-Írország 17:5
Magyarország – USA 14:13
Döntő: Magyarország – Nagy-Britannia 10:8

Kadet 2 (ifjúsági) csapat:
1.Magyarország ( a csapatban Laczó Tamás és Laurincz Péter)
Magyarország -
Görögország 20:9
Magyarország – Szlovénia 24:13
Magyarország  - Olaszország „2” 12:8
Magyarország – Olaszország „1” 14:10

Junior csapat:
 1. Amerikai Egyesület Államok
3. Magyarország „2” (a csapatban Magyar  István és Viczián Roland)
Magyarország „2” –
Szlovénia 29:24
Magyarország „2” – Mexikó 19:14
Magyarország  „2” – USA 24:10
Magyarország „2” - Görögország 19:27 

Aktuális