A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Újabb győzelem a Cegléd ellen a Békéscsabának

Urbin Péter már a 20. percben vezetéshez juttatta csapatát. Fotó: Erdős Csaba

Rekkenő meleg fogadta a csapatokat a bajnoki sorozat harmadik állomásán, ennek ellenére nem sétameccset élvezhetett a publikum. Bár azért nem annyira az iram dicsérhető, sokkal inkább az, hogy a lilák az első percttől kezdve kézbe vették a találkozót, egy pillanatra sem engedték át a terepet ellenfelüknek.

Egész „pofás” futballt játszottak, a sokpasszos játék zavarba is hozta a ceglédieket. Ráadásul a párharcokban is a házigazdák voltak határozottabbak. A Pest megyeiek el sem láttak Ribánszki László kapujáig, az első játékrészben akár üres kapuval is játszahattak volna a házigazdák. Elől pedig hamar dűlőre vitték a dolgot, egy remekül belőtt szöglet után már a 20. percben előnyhöz jutottak. Király Patrik belőtt egy szögletet, az ötösön jól helyezkedő Urbin Péter magasra felugorva a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 1-0.

Lehetett volna a gólok száma dupla is az első félidőben, ám a hosszabbításban Szatmári bal oldali beadásából hiába talált Urbin Péter a kapuba, les címén a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Ugyancsak az első játékrész krónikájához tartozik, hogy szinte az „ivószünettel” egy időben kényszercserét hajtottak végre a vendégek, a sérült Hujber Tamás helyére Lukács Richárd állt be. A szünet után igencsak ráijesztett a hazaiakra a csereként beállt Lukács Richárd, aki az 50. percben a védők figyelmetlenségét kihasználva két „testhossz” előnnyel ellépett tőlük, majd a kifutó Ribánszki mellett a jobb kapufa tövére lőtte a labdát.

Ettől egy kicsit dinamikusabb lett a vendéggárda, a folytatásban már többször is eljutott a csabaiak kapuja elé, sőt, többször is veszélyezettek a második 45 percben. Persze a lila-fehérek sem hagyták annyiban, továbbra is uralták a meccset, ám a folytatásban már ritkábban hozták rá a „frászt” Mursits Rolandra.

Ám fölényük, labdabirtoklásuk és –biztonságuk továbbra is szembeszökő volt. Aztán a 80. percben megadtta a kegyelemdöfést a Békéscsaba, amikor egy szép akció végén Hursán György jobbról belőtt egy labdát, amit Szatmári István szépen a bal felső sarokba helyezett, 2-0. Végül is teljesen megérdemelten nyert az Előre a harmadik fordulóban, amivel őrzik veretlenségüket az idei bajnokságban.

B.M.

Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Ceglédi VSE 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 1230 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Berényi Ákos).
Gólszerző: Urbin (20.), Szatmári (80.),
Sárga lap: Pilán (67. perc), Preklet (67. perc).

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Nagy S., Szélpál, Mészáros – Király, Mezei – Viczián, Gránicz, Szatmári – Urbin. Csere: Uram, Lustyik, Tóth D., Máris, Szalai, Hursán, Babinyecz. Vezetőedző: Boér Gábor.

Cegléd: Mursits – Wild, Albert I., Preklet, Nánási – Rétyi, Sigér, Asztalos (Gyürki, 46.), Oldal – Tímári, Hujber (Lukács, 25.). Csere: Tulipán, Kárász, Ágoston, Kitl, Makszimovics. Vezetőedző: Klausz László.

Boér Gábor: — Érzésem szerint egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, jó felfogásban léptünk pályára és rengeteget birtokoltuk a labdát. Főleg az első félidőben igen meggyőzően fociztunk, akár több gólt is szerezhettünk volna. A második játékrész első tíz percében kicsit belealudtunk a meccsbe, de igazságtalan lett volna, ha ebben az időszakban az ellenfél tud egalizálni. Ettől fogva azonban ismét átvettük az irányítást és sok lehetőséget dolgozunk ki, többször eljutottunk az ellenfél kapujáig. Úgy gondolom, hogy még simább mérkőzés lehetett volna, ha hamarabb sikerül lezárni. Nagyon örülök annak, hogy profin áll mindenki a munkához, kifejezetten jól dolgoznak játékosaim és meggyőzően játszanak. Bízom benne, hogy lépésről-lépésre tudunk előre haladni, de tudni kell ez még nagyon az út eleje. Rengeteget kell tanulnunk közösen, iszonyú sok energiát kell a mérkőzésekbe és edzésekbe tenni. Azt mondtam a fiúknak, ha ezeket a dolgokat megcsináljuk, annak biztosan lesz eredménye.

Klausz László: – Az eredmény oka, hogy az ellenfél kettőt lőtt, mi pedig nullát. Azt gondolom, hogy az előjelek azonban sokkal jobbak, mint tavaly, hiszen akkor hatot kaptunk. Mindenképpen stabil védekezést szerettünk volna bemutatni a mai meccsen, ebből pedig kontrázni. Az első félidőben nem sok valósult meg a dologból, a második játékrészben azonban voltak lehetőségeink, amikor esetleg egyenlíthettünk vagy fordíthattunk volna. Sajnos ezek a helyzetek kimaradtak, így elvesztettük a mérkőzést.

Aktuális