A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Balog Nátán és Szabó Lili is Európa-bajnok

A franciaországi Mérignacban rendezik a RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó-Európa-bajnokságot. Pénteken a vésztői Marvel Team SE két fiatal súlyemelője mutatkozott be a versenyen. Az ifjúsági nőknél Szabó Lili 72 kg-ban első kísérletre 70 kg-ot rakatott fel, amit simán teljesített. A következőkben a 75 kg viszont kifogott a vésztői sportoló högyön, ám a korábbi, 70 kg-os teljesítményével is biztosan vitte el az EB címet.

Az ifjúsági fiúknál a szintén a vésztői Marvel Team SE korosztályos világbajnok versenyzője Balog Nátán 66 kg-ban lépett színre. Elsőnek 145,5 kg-ot nyomott, ami új korosztályos Európa-csúcs. A továbbiakban az új világrekordot is jelentő 155 kg-ra gyúrt a vésztői fiatal versenyző, ám ez sajnos kifogott rajta, de így is megszerezte az aranyérmet.

Aktuális