A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Apáti Bence futamgyőztesként döntőbe futotta magát, az U18-as EB-n

Győrben, az Olimpiai Sportparkban megkezdődött U18 Európa bajnokságon már az első napon kiváló hangulatot teremtettek az atléták és az Őket lelkesítő szurkolók. A magyar csapat csütörtök délelőtti továbbjutói mellé a délután rajthoz állt 18 versenyzőből nyolc jutott be a versenyszáma döntőjébe, közöttük 1500 méteren Tóth Sándor tanítványa, a taktikusan futó Apáti Bence, aki megnyerte előfutamát/4:00,62 p – és döntőzhet szombat délután.

A NEMZETI SPORT így írt versenyzőnkről: 

A délután-este egyik legszebb jelenete számunkra Apáti Bence futása volt 1500 méteren, hiszen saját maga csodálkozására is tíz méterrel megnyerte a futamát. „Engem is meglepett, hogy nálam jobb idővel rendelkező versenyzők nem tudták tartani velem a lépést… – mondta percekkel később a vegyes zónában, még mindig alig kapva levegőt. – Nagy energiát ad nekem ez a futamgyőzelem, de most a legfontosabb a regeneráció.” Éppen ezért menekült is a kérdések elől, és amikor arról érdeklődtünk, mit vár a szombat esti döntőtől, csak annyit mondott: „Ugyanezt.”

Urbanikné Rosza Mária versenyzője Zahorán Petra első világversenyén 21. helyezett 5000 m-es gyaloglásban, 26:59,77-es időeredménnyel.

Gregor László

Aktuális