A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Óriási küzdelem a Békés Megyei Ifi Kupáért (Videó)

Az MLSZ területi igazgatósága a megyei U19-es labdarúgó-bajnoksággal párhuzamosan – a felnőttek mintájára –, idén először írta ki a Békés Megyei Ifi Kupát, melynek döntőjét a Békéscsaba 1912 Előre–Soroksári SC NB II-es bajnoki mérkőzést követően, vasárnap 19 órától bonyolították le Békéscsabán a Kórház utcai stadionban.

A sorozatban a Kiemelt csoport 12 csapata vett részt. A teljesen új kezdeményezés területi elven három négyes csoportba rendezte a csapatokat, ahonnan körmérkőzés után az első kettő, illetve százalékos arányban a két legjobb harmadik jutott a legjobb 8 közé. Az ősszel állva maradó nyolcas tavasszal kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket egészen a fináléig. A döntőbe vezető utat a bajnokságot is vezető Mezőhegyes és a második helyezett Dévaványa együttese vette sikerrel.

A határvárosiak a csoportkör három sikere után után a Gyomaendrődöt (2–1) otthonukban, a Szarvast (3–1) pedig idegenben búcsúztatták. A ványai fiatalok két győzelemmel és egy vereséggel abszolválták a csoportmérkőzéseket. A kieséses szakaszban előbb a Jaminát múlták felül (1–1) büntetőkkel, azt követően Szénáson nyertek 2–1-re. 

Képgaléria

Az első félidőben mindkét csapat sok hibával játszott, bár mindkét térfélen voltak ugyan helyzetek, de gólt egyik csapatnak sem sikerül elérni. a második félidő végén a dévaványai ifjoncok megszerezték a vezetést, de sokáig nem örülhettek, hiszen szinte egy perc ha eltelt, és jött a mezőhegyesiek válasza. Így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Ezt követően jöttek a büntetők, ahol szintén kiegyenlített volt mindkét csapat, mindaddig, míg valamelyik csapat el nem hibázta. A végén, a Mezőhegyes csapata örülhetett az aranyéremnek, a dévaványaiaknak be kellet érni az ezüstéremmel.

Aktuális