A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Idén is lesz Szupermaraton

Hétfőn egy rövid gyűlés keretén belül aláírta Gheorghe Falcă, Arad polgármestere, Bognár Levente alpolgármester, Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere és Czeglédi Katalin, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club képviselője a 21. Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton megszervezésére vonatkozó szerződést. Kiss Tibor, Békéscsaba Város alpolgármestere hozzátette, hogy nagyon örül a megállapodás aláírásának, mert az azt jelenti, hogy a szervezői munka nagy része már megoldódott. Szántó Zsolt kabinetvezető és Kiss Tibor alpolgármester megerősítették, hogy a két város önkormányzati kapcsolatát is erősíti a rendezvény.

A tavalyi Szupermaratonra több mint másfél ezren iratkoztak fel, és megközelítőleg 250-300 kísérő is jelentkezett a rendezvényre. Arad polgármestere elmondta, hogy szeretné, ha idén még több személy jelentkezne az 1999 óta Békéscsabával közösen megrendezett versenyre. Az eseményre idén június 2–3. között kerül sor, első nap a versenyzők a Békéscsaba–Szabadkigyós–Újkigyós–Pusztaottlaka–Medgyesegyháza–Mezőkovácsháza–Battonya–Tornya–Varjas–Arad 100 km-es hosszú útvonalon mérik meg erejüket, második nap pedig Aradtól Békéscsabáig ugyanezen a szakaszon.

Aktuális