A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Győzött a Füzesgyarmat a Tiszafüred ellen

Eredményesen sikerült a tavaszi hazai premier a Füzesgyarmat NB III-as labdarúgó-csapatának, amely gyengébb első és ötletesebb második félidei játékkal múlta felül a kieső helyen tanyázó Tiszafüredet. A piros-fehérek ezzel immár a 7. helyet foglalják el a tabellán, és pozícióban is sokat javítottak a helyzetükön. Az első félidőben mintha kölcsönös meg nem támadási egyezményt kötöttek volna a felek. A játék a mezőnyben folyt, jobbára a hazaiak akarata érvényesült, ezzel együtt helyzetbe nem sikerült kerülniük a jól visszazáró fürediekkel szemben, akik kevés alkalommal jutottak el a hazai kapu előteréig.

A térfélcserét követően a szerkezetváltás meghozta a várt fordulatot hazai részről. Megélénkült az iram, ennek a hozománya volt a gyarmatiak vezető találata is. Az 52. percben a nyilvánvaló gólhelyzetben kilépő Styeczet utolsó emberként buktatta Kalóz, amiért villant számára a piros lap.

Képgaléria - Fotó: Erdős Csaba

A szabadrúgást Lukács védhetetlenül küldte a felső sarokba 1–0. Szűk negyedóra múltán már kettőre nőtt a piros-fehérek előnye. Bajnók készített elő Styecznek, aki két ember mellett megtolta a labdát, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 2–0.

A biztos vezetés tudatában kicsit elkényelmesedtek a gyarmatiak, így egy elkerülhető szabálytalanságból megítélt 11-est értékesítve szépítettek a látogatók Benedek révén, 2–1.

A meccs utolsó negyedórájára azonban nem maradt kellő energiájuk a látogatóknak. A hazaiak akár gólarányt is javíthattak volna, háromszor álltak szemben Szalánczi kapussal, de minden alkalommal hibáztak.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés.


Füzesgyarmati SK–Tiszafüredi VSE 2–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 500 néző.
Vezette: Antal Péter (Kormányos II. Gábor, Sebestyén László).
Gólszerző: Lukács (53.), Styecz (66.), ill. Benedek (74. – 11-esből).

Füzesgyarmat: Fildan – Vincze (Urbán, 77.), Raducu, Nagy T., Varga M. – Styecz, Sipos (Kis Sz., 62.), Villand, Pataki – Zádori S. (Bajnók, 46.), Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Tiszafüred: Szalánczi – Vincze Á., Szövetes, Keményffy, Kalóz – Csábi (Pesti, 69., Éder, 82.), Pataki, Benedek, Bozsó – Székely I. D., Székely II. D. Edző: Zoran Kuntics.  Kiállítva: Kalóz (52.).

Boros Tibor: – Utólag bevallhatom, hogy mindössze egyetlen forgatókönyv járt a fejemben, hiszen számítottam rá, hogy betömörülnek majd a vendégek. Csupán az volt a kérdés, hogy sikerül-efeltörnünk őket, vagy kénytelenek leszünk beérni az egyik ponttal? Remélem, hogy nem kiabálom el, de győzelmünkkel célba vehetjük az élmezőnyt, a rosszabbik esetben viszont úgy vélem, a biztos bennmaradásért kellett volna harcolnunk!

Zoran Kuntics: – Az első félidőben a hazaiak csak pontrúgásokból tudtak veszélyt jelenteni. Szünet után a kiállításból azonnal gólt kaptunk és a mi helyzetünkben nem volt más választásunk, minthogy megpróbáljunk előremenni.

Aktuális