A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ismét remekül szerepeltek a Békéscsabai Atlétikai Club atlétái

Szombaton a hihetetlen nehéz körülmények (zuhogó eső, hideg és szél) ellenére nagyszerűen küzdöttek a futóink. Az élre mindig a felnőttek kerülnek, ahol Gregor Laci kiváló futása ismét a bajnokság megnyerését jelentette. Még a bajnokságot megelőző napon is sokvariációs taktikán törte a fejét edzőjével, hiszen több kiváló futó hegyezte a fogát Laci legyőzésére, közöttük Kazi Tamás, aki a magyar atlétika legjobb középtávfutója. A verseny végére felázott, agyontaposott pályán és a feltámadt viharos szél ellenére, versenyzők nagyon kemény 2 körön (4 km) szétzihálta a mezőnyt és biztos győzelmet aratott a nagyon kemény és jó futókat felvonultató mezőnyben / Kazi 4. helyen ért célba/. 

Csapatunk (Gregor László, Tábor Miklós, Diószegi Dávid) a kiváló 2. helyet szerezte meg, alig lemaradva a debreceni csapattól, a csapatban Gregor Lacin kívül jól futott Tábor Miklós „a nagy öreg” versenyzőnk. Felnőtt és utánpótláskorú leányaink is kitettek magukért, a felnőtt csapatunk 4. helyen végeztek, míg az utánpótlás leányok bajnoki címet szereztek (Mihály Réka, Zahorán Adrienn, Szabó K), közülük Mihály Réka csodaszép futása volt a legjobb, aki az egyéni verseny ezüstérmese lett.

A junior verseny szoros és nagy küzdelmet hozott, a tavalyi győztes PavukTíra versenyzőnk kemény küzdelemben nyerte a bajnoki aranyérmet. Ifjúsági fiúk népes mezőnye 6 km-es fölényes és magabiztos (számunkra hízelgő) papírforma győzelmét hozta Apáti Bence, aki szintén „varacskos disznó” módjára küzdött meg az égi elemekkel.

Serdülő csapatunk (Kovács Ákos, Karsai Gábor, Marton Balázs) a kiváló III. helyet hozta annak ellenére, hogy az egyéni győzelemre is esélyes Szabó Ádám az utolsó pillanatban beteg lett. Csak dicsérni lehet minden indulót, igazi „férfias” küzdelem volt mindenki részéről.

Eredmények:

1.

Gregor László

felnőtt

8 km

2.

Gregor László – Tábor Miklós – Diószegi Dávid

felnőtt

8 km

7.

Diószegi Dávid

utánpótlás

8 km

4.

Pap Csilla – Mihály Réka – Váczi Lili

felnőtt

6 km

2.

Mihály Réka

utánpótlás

6 km

1.

Mihály Réka – Zahorán Petra – Szabó Krisztina

utánpótlás

6 km

1.

PavukTíra

junior

4,5 km

1.

Apáti Bence

ifjúsági

6 km

6.

Kovács Ákos

serdülő

4,5 km

3.

Kovács Ákos – Karsai Gábor –Marton Balázs

serdülő

4,5 kmAktuális