A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Birtalan Botond pontrúgása három pontot ért

Birtalan Botond és a békéscsabai kapus nagyban hozzájárult a három pont begyűjtéséhez. Fotó: Erdős Csaba

Az első lehetőségre két percet kellett várni, amikor Mészáros élesen lőtt be egy labdát a védők mögé, amit Birtalan szabadon vehetett át. Lövését Heinrich lábbal hárította. A nyolcadik percben egy nagy bedobás után kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, majd Gyurján lőtte kapura a labdát, de Heinrich ismét védeni tudott.

A 18. percben Winkler élesen belőtt labdáját Ribánszki öklözte ki. A kontratámadást követően Kovács rántotta le ellenfelét, ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott. A 20. percben hazai összjáték után Kovács tört be a tizenhatososon belülre, majd lövésre szánta magát, de kapusunk bravúrral hárított. Az első félóra után újabb csabai támadás bontakozott ki, amikor Zsirai ütemet tévesztett becsúszásával, ezért újabb sárga cédula került elő.

A 37. percben a tizenhatos előterében Bakos rántotta le ellenfelét, ezért is sárga lap járt. A szabadrúgást 22 méterről Birtalan értékesítette: 0-1.

Az első negyedórában többször veszélyeztetett a Békéscsaba, majd egy darabig kiegyenlítettebb játék folyt. A játékrész végén megszerzett vendég vezetéssel vonultak szünetre a felek. A második félidőt cserével kezdték a hazaiak, Kapacina helyett Maly Dominik kapott lehetőséget.

Az 51. percben Vágó ugratta ki Esztlátyit a védők között, a támadó az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később Birtalan a tizenhatosnál cselezgetett, majd fordulatból lőtt, de Heinrich a kapufára tolta a labdát.

A 62. percben Gyurjánt szöktették hosszan, Heinrich rossz ütemben mozdult ki a kapujából, de a csatár az üres kapura az oldalhálót találta el.

A 68. percben Boér mester is cserélt, Hursán helyett Szatmárit küldte pályára. Két perccel később Lőrinczy végezhetett el pontrúgást, amely nem sokkal kerülte el a békéscsabai kaput.

A 71. percben újabb vendég csere következett, amikor Király Patrik váltotta Urbin Pétert.

A 72. percben Kiss szabálytalankodott, amiért Bogár játékvezető újabb színes lapot osztott ki. Három perccel később Várhidi Péter kihasználta maradék cserelehetőségeit is, Zsirai és Lőrinczy helyére Bartos, valamint Kulcsár érkezett.

Összességében elmondható, hogy nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk idegenben, amely igen sokat érhet még a végelszámolásnál. A forduló többi mérkőzésének eredményeképpen már hét egységnyire közelítettünk a második helyet elfoglaló Kisvárdához, ami már majdnem lőtávolság.

Merkantil Bank Liga NB II, 23. forduló

Mosonmagyaróvári TE 1904–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 500 néző.
Vezette: Bogár Gergő (Szabó Péter, Kulman Tamás).

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Szépe, Szpirulisz, Bakos, Zsirai (Bartos, 74.) – Vágó, Lőrinczy (Kulcsár, 74.), Winkler – Kapacina V. (Maly, 46.) – Eszlátyi, Kovács B. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Békéscsaba: Ribánszki – Szélpál, Kiss L., Mészáros – Hursán (Szatmári, 68.), Nagy S., Viczián, Lustyik – Birtalan, Urbin (Király, 71.), Gyurján (Gránicz, 78.). Vezetőedző: Boér Gábor. Gólszerző: Birtalan (37.).

Boér Gábor: – Büszke vagyok a csapatomra, nagyon nehéz héten vagyunk túl és nagyon nagyot küzdöttünk a mai napon. Hamarabb is eldönthettük volna a három pont sorsát, azonban így is örülünk a győzelemnek.

Aktuális