A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ülést tartott a Békés Megyei Harcművész Szövetség

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta a 2017 évet lezáró és a 2018 évet előkészítő rendes éves közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség. A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, mint ernyőszervezet keretében működő, 1984-ben alapított szervezet igyekszik összefogni Békés megye harcművészeit. Shihan Gregor László VII.DAN elnök egészítette ki szóban az előre kiküldött írásbeli beszámolót. Eredményes évet zártak a megye harcművészei mind a versenyeredmények, mind a rendezvények terén.

Master világbajnok lett a kick-boxos Debreczeni Dezső, két világbajnoki ezüstérmet szerzett a senior korosztályú Vida Balázs, s bronzérmet Bálint Zoltán. A korosztályos versenyzők is szépen szerepeltek, hiszen a taekwon-dos Mezei Nikolett az ifjúságiaknál Világ és Európa-bajnok lett. Rajtuk kívül is számosan nyertek EB érmet minden korosztályban. A megrendezett versenyek és szemináriumok szintén elérték a céljukat, sikeresek voltak.

Itt rendezték meg a jubileumi ITF taekwon-do országos bajnokságot, a Diákok Taekwon-do Olimpiáját és a Kick-boksz Diákbajnokság országos döntőjét, vagyis, nagyon rangos versenyeket rendeztek Békés megyében. Több jó hangulatú ringes gálán is szurkolhattak a nézők. A megyei média rendszeresen tudósított a megyei harcművész eseményekről, mind az írott, mind a digitális hírközlés terén. A klubokat támogató települési önkormányzatokkal jó a kapcsolat, több polgármester, önkormányzati képviselő személyesen is megtekintette a versenyeket, sőt, volt, aki szemináriumra is ellátogatott. Egyértelmű jelzés, hogy a települések becsülik a harcművész klubok munkáját, büszkék rá, elismerik mind versenysikereiket, mind jelentőségüket a fiatalok nevelése terén.

A gazdálkodást a takarékosság, a megfontoltság jellemezte. 2018-ban, a hagyományos feladatok mellett ismét olyan versenyeket és szemináriumokat rendeznek Békés megyében, amelyek mutatják a Békés megyei harcművészek erejét. Nyílt ITF taekwon-do versennyel kezdenek február 17-én Battonyán, márciusban Medgyesegyházán rendezik majd meg a két napos ITF Taekwon-do országos bajnokságot.

Március 25-én pedig az általános és középiskolás korosztályú kick-box versenyzők csapnak össze Békéscsabán, az ország minden részéből érkezve. Ismét megrendezésre kerül ősszel Kondoroson az irányzatok és klubok barátságát erősítő nyílt edzésnap, a Demonstrációs Nap. A közgyűlés döntött az elismerésekről is. 2017 évi teljesítmény alapján a „Kiváló Harcművész” címet Vida Balázs, a füzesgyarmati HegyesiKick-boksz SE felnőtt válogatott versenyzője kapta, aki a budapesti Kick-boksz világbajnokságon light-contact és kick-lightszabályrendszerben nehézsúlyban ezüstérmet szerzett.

A hölgyeknél a battonyai Barátság Se ITF taekwon-do válogatottja , a Világ-és Európa-bajnok Mezei Nikolett kapta a díjat. Edzői, Rádai Imre és Rádai Roland pedig a szakemberek számára kiírt „Érdemes Mester” címet kapták. A Békés Megyei Harcművész szövetség megköszöni Takács Péter Igazgató Úrnak, a Lencsési Közösségi Ház igazgatójának azt a segítségét, hogy hosszú évek óta otthont ad a közgyűlésnek.

Gregor László

A Békés Megyei Harcművész Szövetség 2018 évi versenynaptára
(Tervezet, az egyes versenyekről és rendezvényekről külön kiírás megy)

Január 28 BMHSZ megyei közgyűlés Békéscsaba
Február 17 Barátság Kupa nyílt ITF Taekwon-do verseny Battonya
Február 17 Sparring Day (East Warriors, MMA) Békéscsaba
Március 3-4 ITF Taekwon-do Országos Bajnokság Medgyesegyháza
Március 16 A Küzdelem Napja Gyula
Március 17 Békés megyei kick-boksz Diákbajnokság Békéscsaba
Március 24 Shihan Mirko Jovandic VI.DAN Aikido szem. Békéscsaba
Március 25 Kick-box Diákbajnokság Országos Döntő Békéscsaba
Április 14 Késes, botos szeminárium MATASZ-Seibukan Békéscsaba
Április 29 Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN karate szeminárium Békéscsaba
Június 21-24 A.J.K.A. Shotokan karate szeminárium Gyula
Szeptember 9 Demonstrációs Nap Kondoros
Szeptember 28 Hanshi Robert Manole IX.DAN Ju-jitsu szem. Füzesgyarmat
Október 27 Huszár Róbert Emlékverseny Kondoros

Várható versenyek és rendezvények:

Kick-box verseny (Újkígyós) , területi nyílt Kyokushin karate verseny (Bucsa), Kyokushin karate nemzetközi edzőtábor (Orosháza) A.J.K.A. országos shotokan karate edzőtábor (Békéscsaba) nyári Küzdelem Napja Gála (Gyula).

Aktuális