A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Boér Gábor: Magunkat végeztük ki! - Vereség Nyíregyházán

Nem termett pont Szabolcsban az Előre labdarúgócsapatának, amely a Nyíregyháza vendégeként szenvedett látszatra sima vereséget. Szűcs egy órán keresztül csupán a lila-fehérek kapusának voltak jó momentumai, utána viszont akár le is dolgozhatták volna az addig összeszedett tetemes hátrányt, de az ellenfél kapuja előtt nem sikerültek a dolgaik. A találkozó elején Tóth Dániel tornáztatta meg földijét, Jova Leventét, de azután egyre inkább a házigazdák vették át az irányítást. A gyors vezető góljuk persze még nem ennek a hozadéka volt, sokkal inkább a csabai védelem figyelmetlenségének tulajdonítható.

A folytatás aktív mezőnyjátékkal telt, de a félidő felét átlépve egyre másra jöttek a hazai lehetőségek, szerencsére Ribánszki rendre a helyzet magaslatán állt a csabai kapuban. Még a 28. percben Kesztyűs ziccerét is hárította, aki pedig egyedül vezethette rá a labdát. A másik oldalon  egy-egy kontra riogatta a szabolcsi érzelmű közönséget, de összességében ez az időszak egyértelműen a viharsarkiak hálóőrének bravúrjairól szólt.

Hazai góllal indult a második játékrész is, és megint a korábban erősségnek hitt védelem mondott betlit, hiszen egy ki nem kényszerített hibából ajándékozta meg az ellenfelet a lila-fehér hátsó alakzat. A Szpari első félidőben tanúsított nagy játékkedve mellett ez tovább nehezítette a látogatók dolgát. És a harmadik hazai találatra sem kellett várni túl sokáig, ami úgy tűnt, idő előtt lezárja a meccset. Szélpál azonban nyomban válaszolt, a cserék által felfrissített Előre pedig ettől lendületet kapott.

Minden mindegy alapon kezdett támadni az utolsó félórában, a házigazdák viszont óvatosabbá váltak, és igyekeztek óvni a kedvező eredményt. A lehetőségek adva voltak akár az egyenlítésre is, de Gránicz lökete a kapufát találta telibe, Szatmárié pedig kicsivel elkerülte a kaput, és egy büntetőgyanús esetnél is továbbot intett a játékvezető. A végén a nyíregyháziak még egy szépségdíjas találattal tették biztosabbá a megérdemelt sikerüket.

Nagyon nem a csabaiak meccse volt a vasárnapi, pedig a közvetlen riválisok botlása miatt akár a negyedik helyre is felléphettek volna. Csakhogy ehhez az első órában teljesen más felfogásban és nagyobb odaadással kellett volna játszaniuk, mint ahogyan a szabolcsiak tették addig, aki győzelmükkel megelőzték a lila-fehéreket.

Bmsextra

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Nyíregyháza Spartacus FC–Békéscsaba 1912 Előre 4–1 (1–0)
Nyíregyháza, 1234 néző
Vezette: Molnár Attila (Vígh-Tarsonyi Gergő, Baghy Csaba).
Sárga lap: Ribánszki a 10., Viczián a 17., Gajdos a 41., Szélpál a 42., Szalai a 67., Pilán a 84., Urbin a 89. percben.
Jó: Jova, Kelemen, Kesztyűs, ill. Ribánszki, Szélpál.

Nyíregyháza: Jova – Hinora, Fodor, Kelemen, Farkas – Csilus, Kártik, Kesztyűs (Papp, 88.) – Sinanovics (Rezes, 73.), Pekár, Gajdos (Bajzát, 68.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Szélpál, Mészáros (Urbin, 46.) – Szalai, Nagy S. (Gránicz, 57.), Viczián, Szatmári – Birtalan, Nagy I. (Király, 57.), Tóth D. Vezetőedző: Boér Gábor.

Lucsánszky Tamás: – A mentalitás ragyogó volt, az egész heti munka során látszott hogy koncentráltak a fiúk, örülök hogy eredményben is megmutatkozott mindez. Okosabban futballoztunk ellenfelünknél, így megérdemelten nyertünk. Az első félidőben két-három nagyobb lehetőségünk is volt, komolyabb előnyt szerezhettünk volna, de nem sikerült, fordulás után viszont betartották játékosaim a szünetben kérteket és újabb gólokat lőttünk. Örömmel vettem, hogy olyan szellemiséggel ment ki a pályára ma a csapat, mint amely hazai környezetben várható.

Boér Gábor: – Magunkat végeztük ki a mai mérkőzésen, elkerülhető gólokat kaptunk. Még három-nulla után is felálltunk, próbáltunk váltani, kapufát is rúgtunk, de nem sikerült újabb gólt lőni. A végén kockáztattunk és büszke vagyok a játékosaimra, nagyot küzdöttek. Nyíregyházán komoly munka folyik és jó csapat épül, gratulálok nekik!

Aktuális