A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Kick-box: magas hőfokon a nagy melegben!

Talán legintenzívebb időszakába érkezett a junior és kadet kick-box világbajnokságon induló magyar válogatott versenyzőinek felkészülése. Az erőnlétet fejlesztő alapozás után elkezdődött a formába hozás. Egy hónap múlva kezdődik a világbajnokság Jesolóban, így nem meglepő, hogy egyre többen vesznek részt felkészítő edzőtáborokban. Már elkezdődött a versenysúlyok kialakítása, ami - súlycsoportos küzdelmeket vívó sportágról lévén szó-nagyon fontos tényező. A Békés megyei válogatottak is nagy lelkesedéssel készülnek a megmérettetésre.

Kapás Boglárka aranyérmes 200 méter pillangón

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján. A 25 éves magyar versenyző 2:07.13 perces egyéni csúccsal csapott célba, a szám másik magyarja, a két évvel ezelőtt ezüstérmes Szilágyi Liliána 2:08.69-cel a hatodik lett. A délutáni program mindjárt az egyetlen magyar érdekeltségű döntővel kezdődött: Kapás, aki 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok volt, de a repertoárjába csak nemrég vette vissza ezt a számot, az elődöntőben egyéni legjobbjától (2:07.54) mindössze 21 századdal elmaradva a harmadik, Szilágyi pedig a negyedik időt úszta.

Négygólos döntetlen a Budaörssel

Az első félórában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az utolsó passzokba rendre hibák csúsztak. A gólcsendet, egy sarokrúgást követően Szélpál Norbert törte meg a 32. percben, megszerezve a vendégek vezető találatát, 0-1. A nyíltsisakos focit csak az időjárás tette kellemetlenebbé mindkét együttes számára, hiszen mennydörgés, villámlás és özönvízszerű esőzés zúdult Tatabányára – félő volt, hogy a játékvezető idő előtt véget vet a találkozónak. Nem így történt és a hajrában Sajbán találatával egalizált a Budaörs, 1-1. A félidő slusszpoénját Szatmári villantotta, amikor a hosszabbítás első percében kilőtte a hazai kapu hosszú sarkát, visszaszerezve a csabai vezetést, 1-2.

Késely Ajna 16 évesen szerzett ezüstérmet 800 gyorson

Megszületett az első magyar érem a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyein. Késely Ajna szombaton 800 méter gyorson második helyen végzett. A mindössze 16 éves magyar versenyző 8:21.91 perces ifjúsági Európa-csúccsal csapott célba.

Aktuális