A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ezer doboz sör a tét a mangalicakolbász-gyúró versenyének

Ezer doboz sör. A 20. Csabai Kolbászfesztivál mangalicakolbász-gyúró versenyének győztes csapata az első díj mellett ennyi komlószörpöt vihet haza, ihat meg. Az ezüstérmes csapat jutalma 500, a bronzérmesé 250 doboz sör. A legfontosabb teendő a vonzó nyereményekért a mielőbbi nevezés, ugyanis még vannak szabad asztalok.

A verseny október 22-én, hétfőn 11 órakor kezdődik a fesztivál helyszínén, a békéscsabai sportcsarnoknál a Munkácsy-sátorban. Az induló csapatok feladata, hogy 5 kg mangalicahúsból vékony, csabai ízesítésű kolbászt készítsenek. A rendezők biztosítják az asztalt, 5 fő részére a belépőjegyeket, a húst, valamint a töltéshez szükséges belet. Utóbbiakat a húsátvételi lap felmutatásával vehetik át a versenyzők a helyszínen. A nevezési díj csapatonként 19 500 forint.

A versenyzőknek kötény vagy köpeny, illetve sapka, vagy kendő használata ajánlott. A csapatok hozzák magukkal a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.). Bővebb információk: +36 30 9427 655. Eredményhirdetés: október 22-én 16:00 órakor, a gyúrás helyszínén. A kolbászfesztiválon a hétfői lesz a mangalicanap, a töltöttkáposzta-főző csapatok is magalicahúst használnak, a látványdisznótoron pedig a többi naphoz hasonlóan mangalicát dolgoznak fel, valamint konferenciát is tartanak e témában.

Érkezik Hajdúböszörményből Fekete Zsóka, aki a farmján tenyészti ezt az őshonos magyar fajtát, és fel is dolgozzák ott a levágott sertéseket. Ahogy mondta, mindig próbálnak újítani, nem céljuk a tömegtermelés. Arra törekszenek, hogy mások legyenek, mint a többiek, és hogy minél jobb minőséget és minél egyedibb termékeket állítsanak elő.

Aktuális