A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Meghalt Ádám Tamás

Ádám Tamás 1952. május 23-án született Győrben (Nagy Sándor Tamás néven).

Először a győri Kisfaludy Színház, majd később a szolnoki Szigligeti Színház és a budapesti Radnóti Színház tagja volt. Utoljára a kecskeméti Katona József Színház társulatában játszott, utolsó éveiben szabadúszó színész-rendezőként dolgozott. Szerepelt a Szomszédok című sorozatban is, de igazán a Família Kft. című tévés szitkommal lett ismert, ahol a családfőt, Szép Károlyt alakította 1991 és 1999 között (eredetileg Szombathy Gyula játszotta volna a szerepet, a pilot epizódban még őt lehetett látni, de végül Ádám Tamáshoz került a szerep).

A színész pont a sorozat miatt változtatott nevet, mivel egyik kollégájának, a Kövér Lajost alakító Nagy Zoltánnak is hasonló neve volt: ekkor változtatta a művésznevét fia, Ádám után Ádám Tamásra. (Fia, Nagy Ádám a Roy és Ádám Trió zenészeként vált később ismertté.) Ádám Tamás információk szerint tragikus körülmények között hunyt el, halálát a rendőrség vizsgálja.

Frissítés:

Információk szerint, Ádám Tamás halálát gyógyszermérgezés okozhatta. 

Aktuális