A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Vidéki jampi a fővárosban! - Interjú a Békés megyei Elvis-el

A Fifty's Heaven együttes

A Fifty's Heaven-nek sikerült az, ami keveseknek zenekarként nevet szereztek maguknak az egész országban. Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy az énekest személyesen ismerem, hiszen vidékiesen mondva egy faluban nőttünk fel. Hermeczi Zsolt-ot próbáltam szóra bírni egy rövid interjúban, hogy meséljen mennyire rögös volt az a bizonyos út, a Békés megyei Dévaványától a jelenlegi állapotig.

– Amióta ismerlek mindig is a Rock and Roll varázsában éltél már gyerekként is! Ki lehet ebből az életérzésből ábrándulni valaha is?

– Hát nem igazán Smile Hiszen én egész kis koromtól kezdve szívtam magamba ezt az életérzést. A mostani fiataloknak már retró a kazettás magnó de nekem volt magnóm is és lemezjátszóm is amin az akkor még alig-alig beszerezhető rock and roll nagyoknak a zenéjét hallgattam. Amit a gyomai és békéscsabai piacokon a kazettaárusoknál ritkán be lehetett szerezni. Ami nagyon nagy kincs volt akkor. A bátyáim igazi jampik voltak ahogy azt a 80-as és a 90-es évek stílusa megkövetelte, a belőtt séró kockás zakó tele ELVIS jelvénnyel ez mind mind kirívó viselet volt, és hát így nehéz volt bármilyen stílust is felvenni, hiszen otthon állandóan szólt a buggie Smile

– Hogyan kerültél fel a fővárosban, és hogyan döntötted el, hogy te bizony a rock and roll műfajban akarsz maradandót alakítani?

– 1996-ban költöztem fel Budapestre, és csatlakoztam egy szervezethez ahol rengeted dolgot megtanultam az élet nagy kérdéseiről és dolgairól, mellette karitatív tevékenységet végeztem, ahol nap mint nap több száz ételt osztottunk ki a rászoruló embereknek. No de az életérzés akkor is megmaradt bennem, de ezek a dolgok nagyon elfoglaltak ebben az időben. Aztán jött egy nagy változás az életemben Találkoztam a jampikal, azaz rock and roll-os srácokkal És akkor elindult a rock and roll. Smile

– Vidéki srác a nagyvárosban… Nem érezted magad elveszettnek?

– Nem. Hiszen mindig is feltaláltam magam az életben bármilyen helyre is sodort az élet az, hogy eljöttem a szülőfalumból, még nem jelentette azt, hogy az ottani barátok nem maradtak meg. A fővárosban rengeteg új barátom lett, akik ki milyen mértékben, de hozzáraktak az életemhez sok jó dolgot.

– A Fifty's Heaven együttes mikor indult, és hogy alakult ki?

– 2011-ben alakultunk, a dobosunk Fifty Drinx nevű rock and roll bárjában dobolt. Abban az időben a szólógitárosunknak volt egy bandája, akikkel ott lépet fel egy szombat este . Én elmentem erre a bulira, hiszen nem hallottam még őket, gondoltam meghallgatom. Az egész koncert alatt volt egy fura érzésem belülről, hogy ha vége a bulinak ezzel a gitáros fazonnal meg kell hogy ismerkedjek. Mikor vége lett a koncertnek odamentem hozzá, bemutatkoztam jó nevelten, és megkérdeztem:
– Szia nem kerestek egy énekest mert én az vagyok Smile (még magam sem hittem el amit kérdeztem Laughing erre a válasza nagyon meglepett azt mondta:
– Oh üdvözöllek Gábor vagyok, és pont egy énekest keresünk az új formációnkba. Pár nap múlva már dalszövegekkel kezemben mentem az első próbámra.

– Ismereteim szerint szólóban is bemutatkoztál már régebben, méghozzá "Big Heartman" néven! Akkora a szíved, hogy a szólót beáldozod az együttesért?

– ÓH szó sincs erről! Ez egy nagyon régi vágyam ami még a Heaven előtt ott lappangott bennem Elvisnek a kezdeti dalait szeretném, majdhogynem eredeti hangzásában előadni. Megismerkedtem pár jó zenésszel, akik segítenek ebben nekem, de kicsit nehézkes az indulás, mivel mindenki zenél még más bandákba is, és így idő hiányában nem egyszerű összehozni. De a cél megvan és a terv is egy lemez elkészítésére a jövőben. Smile

– Elkészült első videótok is, ami elég népszerű! Mennyire nehéz összehozni egy rock and roll tartalmú klippet manapság?

– Kettő dolog kell hozzá! Sok pénz, és rengeteg idő! Na nekünk egyik sincs Smile Viszont az égiek nagyon megszántak bennünket, mert összefogott a rock and roll család, és mindenki beleadott mindent amit tudott. Nagyon sok szervezés kellett hozzá, és persze némi anyagi segítség is, de a végeredmény önmagáért beszél. Nagyon kis hangulatos szerethető klip lett mindenkinek ajánlom.

– Mikor vagytok láthatóak Békés megyében, vagy esetleg a környéken?

– Egyenlőre folynak tárgyalások őszi bulikkal kapcsolatban, de a Facebook oldalunkon akik bejelölnek bennünket, azok ott minden infót meg tudnak kapni rólunk.

– Köszönöm a beszélgetést, és további sok sikereket.

– Nagyon szívesen

Aktuális