A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Gyógyír lehet a Jobbik ötlete a tanárhiány csökkentésére

Hétfő délelőtti közleményében a Jobbik felszólította a kormányt, hogy támogassa a pedagógushiány csökkentését célzó határozati javaslatukat, amivel már záróvizsga előtt is gyakorlatra mehetnének a fiatal tanárjelöltek. A kezdeményezés lényege, hogy azok is megkezdhessék egyéves hosszú-gyakorlatukat a középiskolákban, akik még ugyan nem abszolváltak, de már csak legfeljebb 10 kreditjük és/vagy egy záróvizsgájuk hiányzik ahhoz.

Antarktisz és főszezon végi ajánlatok az ALDI Utazás-nál!

A nyári szezon utolsó hónapjában voltaképpen hideget-meleget egyaránt kínál az ALDI UTAZÁS, hiszen még bőven találni napfényes ajánlatokat, de az utazásszervező már jó előre gondol az őszi-téli utakra is – így az Antarktiszra és a trópusi éghajlatra is csábítja az utasokat. Az egyik legnagyobb utazási szenzáció a Déli-sarkkörre és a Falkland-szigetekre szervezett exkluzív utazás, amely 21 nap alatt járja be az Antarktisz vidékét. A tengerjáró hajó elviszi az utasokat a Deception és a Half Moon szigetre, megáll a Brown Bluff vulkánnál, így az utasok felfedezhetik a pingvin- és fókakolóniák, a kutatóállomások, valamint a Falkland-szigetek varázslatos világát.

Medgyesen nem a meggy a király

Ma reggel leszakadt az ég Dél-Békésben. Kilenc órakor érkeztem a kisvárosba a napsütéses Békéscsabáról. Itt meg pocsolyában úszik a dinnyeföld, a fesztiválra jött vásározók alig győzik eltakarítani a vizet a sátrakról, a padokról, az utakról. A hangulat azonban derűs. Nem csoda. A mai a huszonnegyedik ilyen ünnepség Medgyesegyházán. Büszke is erre Nagy Béla polgármester, aki megnyitóbeszédében arról szólt, hogy az övéké volt az első fesztivál a megyében, aztán jöttek a különböző névre hallgató falunapok, a hagyományokat felelevenítő fesztiválok. A medgyesi dinnye ünnepe azonban párját ritkítja, időben megelőzte az azóta országos hírnévre szert tett csabai kolbászfesztivált is.

Európa legrégebbi faszerkezetes kútjára bukkantak Tiszakürt határában

Európa eddigi legrégebbi - a Kr.e. 5600-5400-ból, azaz a középső újkőkor elejéről származó - faszerkezetes kútjára bukkantak Tiszakürt határában a szolnoki Damjanich János Múzeum régészei, akik az M44-es út nyomvonalán egy hét és félezer éves neolit, azaz újkőkori település feltárásán dolgoznak - tájékoztatta az MTI-t az ásatásvezető régész. Mali Péter az MTI-nek elmondta: a három hektáros területen zajló feltárás jövő héten ér véget. A két méter kilencven centiméter mély kút alján egy jó állapotban fennmaradt ácsolt faszerkezetre bukkantak, a deszkák valamint azok összeillesztése is megmaradt - közölte.

Elhunyt Szepesi György, a magyar rádiózás legendája

Kilencvenhat éves korában szerdára virradóra elhunyt Szepesi György legendás rádiós sportriporter. A hírt - amelyről elsőként a Nemzeti Sport számolt be - Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke megerősítette az MTI-nek. Szepesi 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

Aktuális