A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ausztriában újabb fél évvel meghosszabbították a határellenőrzést

Ausztriában péntektől további fél évig meghosszabbították a visszaállított ellenőrzéseket a magyar és a szlovén határszakaszon. Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök szombati közleményében üdvözölte a döntést. „Amíg a schengeni külső határokat nem biztosítják megfelelően, a belső határokat biztosítani kell” – hangsúlyozta Hans Niessl. A határellenőrzés hatékony eszköz, különösen az embercsempészet megfékezésére.

A jelenlegi helyzet – az ismét aktívvá vált balkáni útvonal, a Görögországba érkező migránsok számának növekedése, az Ausztria felé és azon keresztül áramló migrációs mozgás – szükségessé teszi az ellenőrzések folytatását – írta a tartományfőnök. Nem utolsósorban számos bűncselekményt is meg lehet akadályozni általa – hangsúlyozta. A határellenőrzéseket az osztrák belügyminisztérium utasítására péntektől 2018. november 11-ig hosszabbították meg.

MTI

Aktuális