A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

CNN: egyre többen gondolják, hogy Donald Trump esélyes a második elnöki ciklusra is

Egyre többen gondolják, hogy Donald Trump elnök esélyes a második elnöki ciklusra is - hozta nyilvánosságra legújabb közvélemény-kutatását a CNN hírtelevízió vasárnap. A hírtelevízió internetes közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 46 százaléka szerint Donald Trumpot 2020-ban újraválasztják, míg 47 százalékuk úgy véli, hogy ez nem történhet meg.

Aknarobbanás következtében három gyermek halt meg Ukrajnában

Egy gyalogsági akna felrobbanása következtében három gyermek életét vesztette, egy pedig sérüléseket szenvedett a Donyeck megye szakadár ellenőrzés alatt álló részében lévő Horlivkában - közölte pénteken Ivan Prihogyko, a város polgármestere a szakadár DAN hírügynökség jelentése szerint. A sérült gyermeket súlyos állapotban szállították kórházba. Az akna a szakadár katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint egy útellenőrző poszt közelében robbant fel, a hatóságok további részleteket nem közöltek.

Nagy erejű tornádó söpört végig Kanada fővárosán és a környékbeli településeken

Nagy erejű tornádó söpört végig Kanada fővárosán, Ottawán és a környékbeli településeken, a forgószél háztetőket szaggatott le, fákat és villanypóznákat döntött ki, a térségben csaknem 150 ezer háztartás maradt áram nélkül - jelentette szombatra virradóra a CBC kanadai hírtelevízió internetes oldalán. A híradás szerint hat sérültet szállítottak kórházba, négyük állapota súlyos. A tornádó óránkénti közel kétszáz kilométeres széllökések kíséretében csapott le a térségre helyi idő szerint péntek este.

Az a lényeg, hogy fájjon, és ebből világbajnokság is van

Nemrég megrendezték az első Death Diving-világbajnokságot, a lényeg a következő: úgy kell vízbe érkeznie az ugróknak, hogy az a lehető legfájdalmasabbnak tűnjön. Az ugrásokat különböző szempontok szerint osztályozzák: számít, hogy milyen sebességgel fut neki valaki, milyen magasról ugrik, milyen messze repül, milyen testhelyzetben érkezik a vízbe, és mennyire zavarja fel a vizet a becsapódása. A döntős mutatványokat meg lehet nézni a videón, annyi a spoiler, hogy a győztes természetesen egy hasas lett.

Leégett a görögkatolikus püspöki palota Nagyváradon

Több mint száz tűzoltó vonult a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat, amik tegnap este tíz óra körül ütöttek föl a püspökség épületében. Haláleset szerencsére nem történt, de az épület jóformán teljesen kiégett. A bihon.ro szerint a Szent László téren lévő épülethez tíz előtt tíz perccel riasztották a tűzoltókat, akiknek hajnali egyre sikerült megfékezniük a lángokat, amik a tetőszerkezet egészére, illetve az első emelet egy részére terjedtek ki, mintegy 1300 négyzetméteren pusztítottak, az épület egyik tornya is leomlott.

81 évesen elhunyt John McCain

Meghalt 81 éves korában az agydaganatban szenvedő John McCain arizonai republikánus szenátor, írja az MTI.

Videót tettek közzé az Olaszországi hídomlásról (Videó)

A genovai autópályahíd először meghajlott, s ezt követően omlott össze – közölte Roberto Ferrazza, a katasztrófa okait vizsgáló olasz minisztériumi bizottság elnöke a sajtóval a vizsgálat első eredményeiről adott nyilatkozatában. Hozzátette, hogy a szerkezet leszakadásához vélhetően több tényező együttes hatása vezetett. Az omlás pillanatáról több térfigyelő kamera is felvételt készített. Ferrazza, Liguria tartomány közmunkaügyi tanácsosa vezeti az olasz infrastrukturális és közlekedési tárca által felállított vizsgálóbizottságot, amelynek tagjai vasárnap végezték az első helyszínelést a genovai híd roncsainál.

Aktuális