A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

450 tüntető, 35 csendőr sérült meg a román tüntetéseken

A román csendőrség szerint a békés tüntetők közé vegyült „jól szervezett" csoportok provokáltak összetűzést a rendfenntartó erőkkel a román diaszpóra pénteki kormányellenes bukaresti demonstrációján, írja az MTI. 33 embert állítottak elő, közülük nyolc ellen indult bűnvádi eljárás. 23 esetben bírságot szabtak ki 17 ezer lej (1,2 millió forint) értékben. A Victoria-téri demonstráción 450 ember, köztük 35 csendőr szorult helyszíni orvosi ellátásra, 70 embert, köztük 11 csendőrt kellett kórházba szállítani. A csendőrök elutasították azokat az ellenzéki vádakat, miszerint aránytalan és brutális fellépésük vezetett az erőszakhoz. Az erő alkalmazásának jogosságát a katonai ügyészség vizsgálja.

A Digi úgy vágta ki Andy Vajna TV2 nevű szennycsatornáját a romániai kínálatából, mint macskát szarni!

Az van, hogy a Spíler TV beindításának a legnagyobb vesztese nyilvánvalóan a DigiSport lett, hiszen az angol bajnokság után az olaszt is a Spíler fogja közvetíteni, azaz erről volt szó eddig, ugye. Az biztos, hogy az isten állam pénzét egy percig nem sajnáló TV2 csoport úgy ígért rá mindenre, amivel nézőt szerezhetnek, mintha nem lenne holnap, és ez a többi piaci szereplőt kurvára idegesíti, írja az index.

Csaknem kétezer euróra büntettek egy turistát Szlovéniában, mert a forró kocsiban hagyta a kutyáit

Szlovéniában 1905 euró (612 ezer forint) büntetést szabtak ki egy svájci nőre, aki a forró kocsiban hagyta kutyáit Lucija tengerparti üdülővároska egyik parkolójában - írta a helyi sajtó pénteken. A 46 éves nő egy kutyát magával vitt a helyi kávézóba, kettőt viszont a forró kocsiban hagyott. Miután a dolgozók és a többi vendég is figyelmeztette a nőt a hőségre, és kérték, engedje ki a kutyákat, az kiabálni és fenyegetőzni kezdett.

Szabad lesz a gyorshajtás Ausztriában az A1-es egy szakaszán

Augusztustól megkezdik a 140 km/h-s sebességhatár tesztelését az osztrák autópályán. Az eddig 130 km/h-s maximális tempót az A1-es sztráda egy szakaszán oldják fel. A próbaüzem egy évig tart, ha jók a tapasztalatok, más útvonalakra is kiterjeszthetik az intézkedést. Augusztus 1-től hivatalosan is megkezdődik a tesztüzeme a 140 km/h-s maximálisan engedélyezett sebességnek az ausztriai autópályán. Egyelőre egy nagyjából húsz kilométeres szakaszon oldják fel az eddigi – Magyarországon is életben lévő – 130 km/h-s korlátozást Haid bei Ansfelden és Sattledt között a nyugati „A1” jelzésű autópályán.

A gyűlölködő Fideszes politikusok figyelmébe! (Videó)

A világbajnokság egyik legmeghatóbb videója készült a belga fővárosban, amikor egy horvát család végigsétált az utcán, legkisebbjük ráadásul horvát mezben. Míg Magyarországon a foci vébét is gyűlöletkeltésre próbálják felhasználni (noha közünk sincs a világ futballelitjéhez), addig tőlünk nyugatabbra sokkal emberibb pillanatok kísérik az eseményt: Az fenti felvételen például az látható, hogy a 4-2-es francia győzelemmel végződő vb-döntő után a Brüsszel lakói hatalmas ovációval és elismerő tapsviharral köszöntötték a horvát mezben és horvát zászlóval megjelenő kisfiút és apukáját – valamint vélhetően az éppen kamerázó anyukát.

Aktuális