Nem Mészáros Lőrincé

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Bevetik a hadsereget Rio de Janeiróban

A rendőrség nem bír már azzal a riói bűnözési hullámmal, ami a világhírű karnevál idején különösen veszélyessé tette a brazil várost, ezért a kormány úgy döntött, bevetik a hadsereget a turisták és a városlakók biztonságának szavatolása érdekében. Michel Temer elnök már pénteken aláírta az ezt lehetővé tevő határozatot, ami a tervek szerint 2018 végéig érvényben is marad. Az elnök elismerte, hogy ez extrém intézkedés, de valamit mindenképpen tenni kell, hiszen a szervezett bűnözői csoportok mostanra szinte teljesen átvették Rio de Janeiro irányítását.

73 éve égették le szinte egész Drezdát a szövetségesek

A katonai szempontból teljesen indokolatlan két napig tartó bombázásnak sosem fog már kiderülni, hogy hány áldozatai is volt valójában. Egyes becslések a halottak számát 200 ezer főre teszik. Egy azonban biztos, az értelmetlenül legyilkoltak többsége a városban menekült civil volt. Drezda bombázását igazából már semmi sem indokolta. Németország az összeomlás szélén állt, csapatai már mindenhol visszavonulóban voltak. A várost korábban, mivel nem rendelkezett számottevő iparral, nem is érték komolyabb bombatámadások.

Két személyvonat ütközött össze Ausztriában

Összeütközött két személyvonat az ausztriai Niklasdorfban, a balesetben legalább egy ember meghalt, és akár húszan is megsérülhettek – mondta el Lucas Kundigraber, a stájerországi vöröskereszt munkatársa. Összeütközött két személyszállító vonat az ausztriai Niklasdorfban, a balesetben legalább egy ember meghalt, és akár húszan is megsérülhettek, közülük többen súlyosan - mondta el Lucas Kundigraber, a stájerországi vöröskereszt munkatársa hétfőn. A rendőrség 22 sérültről – köztük három gyerekről – adott hírt. A halálos áldozat vélhetőleg egy nő, állampolgársága egyelőre nem ismert.

Egy új módszer tíz nap alatt végzett a rákkal

Új gyógymódot találtak a rák ellen az amerikai Stanford Egyetem kutatói, akik egérkísérletekben közvetlenül a tumorba adott injekcióval stimulálták az állatok immunrendszerét. A módszerrel nemcsak magát a beinjekciózott tumort, de a testben található más tumorokat is sikerült elpusztítani – írja az index a Science magazinra hivatkozva. A kutatók már korábban is kísérleteztek azzal, hogy különféle molekulákat és vírusokat fecskendeznek a tumorokba, de eddig szinte egyik sem működött az emberi szervezetben. Ennek a megközelítésnek a hatékonyabbá tételén dolgozott a Ron Levy vezette stanfordi csapat is. A mostani kísérletsorozatban húsz új molekulát próbáltak ki.

Ismét földrengés volt Ausztriában

Ismét földrengés volt Ausztria nyugati részén Volrarbergben. A ZAMG szerint az epicentruma Wald/Arlberg környékén volt, Dalaas közelében, de a Vorarlbergi lakosság, és Tirol egyes részeiben is érezhető volt a pontosan az éjjel 2:49-kor bekövetkező földrengés.

Orbán cimborája Erdoğan, lebombázta a Közel-Kelet egyik legfontosabb régészeti emlékét

Erdoğan elküldte a fenébe az aggódó Egyesült Államokat, miközben 25 ezer katona sorakozott fel a kurdok ellen. A hétvégén 100 légicsapás érte Afrin kantont, ahol több menekült él, mint helyi lakos. Az Iszlám Állam buldózerrel rombol, de közben lop is Évezredes városokat robbantanak fel, de közben ezerszámra próbálják eladni a műkincseket. Mi a baja a modern Iszlám Államnak az ókor Iszlám Államával? Északnyugat-Szíriában egy 3000 éves templomot rongáltak meg török harci repülők egy légitámadásban.

Elfogtak Ausztriában egy kerítéssel és testi sértéssel gyanúsított magyar férfit

Az osztrák hatóságok elfogtak egy emberkereskedelemmel, kerítéssel és testi sértéssel gyanúsított magyar férfit Felsőőr (Oberwart) körzetében - közölte az MTI. A 24 éves, Ausztriába tartó férfit a csajtai (Schachendorf) határátkelőnél állították meg ellenőrzésre vasárnap. Ekkor derült ki, hogy elfogatóparancsot adott ki ellene a müncheni ügyészség. A férfit a kismartoni (Eisenstadt) fogdába szállították, ahol addig marad, amíg ki nem adják Németországnak.

Földrengés volt Ausztriában

Egy 3,9-es földrengés volt szerdán este, a Nyugat-Ausztriai Bludenz kerületben Volrarbergben.

Boncolás előtt tért magához egy ember Spanyolországban

A boncteremben tért magához egy halottnak nyilvánított rab Spanyolországban - írta az El Mundo című spanyol napilap szerdán, megszólaltatva a férfi több hozzátartozóját is. A 29 éves Gonzalo Montoya felesége az újságnak elmondta: férje egy fekete zsákban tért magához, és azonnal üvölteni kezdett. Ezután egy orvos kinyitotta a zsákot, aki nagyon meg volt rémülve. Már minden elő volt készítve a boncoláshoz. A halottnak hitt férfi testét vasárnap szállították az oviedói igazságügyi orvosszakértői intézetbe, miután a börtönben öngyilkosságot kísérelt meg, és több orvos is igazolta a halál beálltát.

Aktuális