A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Csehország megvált a XX. századi politikai pártoktól

A hagyományos pártok kudarcáról ír a cseh sajtó Kokes János, az MTI tudósítója. Súlyos kudarcot vallottak a hagyományos pártok, előretörtek az új tömörülések, és kiderült, hogy a későbbi győztes Andrej Babissal való ijesztgetés nem hatott a választókra - véli a hétfői cseh sajtó a hétvégi csehországi képviselőházi választások eredményét kommentálva. "Szerepcsere zajlik a cseh politikában. A választók radikális módon elfordultak azoktól a tömörülésektől, amelyeknek eddig monopóliumuk volt a hatalomra vagy az ellenzéki szerepre" - állapította meg a Právo című baloldali napilap.

A NATO nem támogatja Észak-Korea megtámadását

A NATO-főtitkár szerint "pusztító következményekkel" járna egy esetleges katonai beavatkozás Észak-Korea ellen, ezért óva intett ettől. Jens Stoltenberg arról beszélt pénteken, hogy "a katonai erő alkalmazásának pusztító következményei lennének. Úgy hiszem, hogy ezt senki nem szeretné igazán" - mondta az észak-atlanti szövetség vezetője. "Az Egyesült Államoknak joga van hozzá, hogy megvédje magát és a szövetségeseit, de ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy senki nem akar katonai megoldást" - közölte.

Újabb információk érkeztek a Las Vegas-i mészárlásról

Újabb információk érkeztek a Las Vegas-i mészárlásról, köztük egy rendőrre szerelt testkamera videója. Volt aki a barátaival készített szelfit, aztán átment a nyakán egy golyó, de olyanok is akadtak, akik menekülés helyett a segítségnyújtást választották. Egy testkamera-felvételt is nyilvánosságra hoztak, a videó lövöldözés kezdete után készült. A rendőr az elején felszólítja az embereket, hogy feküdjenek a földre, ekkor még az egyenruhások sem tudják, hogy honnan tüzelnek, az egyikük lövést is kapott. A BBC híreiből egyre többet tudni az áldozatokról is. Volt köztük rendőr, tanár és veterán katona is. Két alaszkai is meghalt, az egyikük a két lányát kísérte a fesztiválra.

A tengerbe zuhant egy repülő Olaszországban, a pilóta meghalt (Videó)

Egy légi bemutatón történt a baleset, a harci repülőgép pilótája életét vesztette. A Rómától délre, Terracinában tartott bemutatóra több ezren voltak kíváncsiak, és szemük láttára történt a szerencsétlenség. A Eurofighter típusú géppel a pilóta hurkot mutatott be, és a műveletet befejezte, ám a végére annyit veszített a gép a magasságából, hogy néhány a parttól száz méterre a tengerbe csapódott. A bemutatót nem folytatták.

Több robbanófej hordozására képes rakétát fejlesztett ki Irán

A rakéta több robbanófej hordozására képes, és 2000 kilométer távolságra jelent fenyegetést. Sikeres kísérletet hajtott végre egy új típusú, közepes hatótávolságú ballisztikus rakétával Irán. Az új fegyvert az 1980-as iraki–iráni háború kezdetének évfordulóján tartott katonai parádén mutatták be, majd néhány órával később fel is lőtték. A legújabb fejlesztésű rakéta több robbanófej hordozására képes, és 2000 kilométer távolságra jelent fenyegetést. Donald Trump kedden az ENSZ-ben mondott beszédében élesen bírálta Iránt rakéta- és atomprogramja miatt.

Vonatok kisiklatása, erdőtüzek, ételmérgezések előidézése - bővül a mohamedán csínytevések repertoárja

A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak dzsihadisták az utóbbi hónapokban Európában - olvasható a francia rendőrség egyik feljegyzésében, amelyet a Le Parisien című fővárosi napilap ismertetett hétvégi számában. “A dzsihadista propagandának vonatok kisiklatására buzdító, közelmúltban közzétett felhívása miatt különös figyelmet kell fordítani minden olyan információra, amely a vonatok közlekedésének megakadályozását célzó szabotázskísérlettel vagy behatolással kapcsolatos”

Aktuális