A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Szél Bernadettet eltiltották, Sallai R. Benedeket pedig visszavették az LMP-ben

Szél Bernadettet három évre minden tisztségtől eltiltotta az LMP etikai bizottsága. Közben a másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét, így Sallai R. Benedek ismét az LMP tagja. A portál szerint a párt társelnökének ennek ellenére nem kell lemondania posztjáról. A portál azt írja: A Ron Werbert átverő Ungár Péter országgyűlési képviselőt szintén 3 évre tiltották el, amiért Szél Bernadettel együtt az április 8-i választás előtt tárgyaltak a választókerületi visszalépésekről.

Drámák az LMP-ben

„Én már nagyon nehezen tudom követni, kik ellen van már fegyelmi eljárás. Én e-mailen kaptam meg a határozatot, hogy két évig semmilyen párttisztségért nem indulhatok”

– számolt be korábban Hír TV Online-nak az a Hadházy Ákos, akit 2 évre minden pártbéli tisztségtől eltiltotta az LMP fegyelmi bizottsága.

A volt társelnök ellen azért vizsgálódtak, mert az LMP döntéshozóinak határozata ellenére egyeztetett az MSZP-vel a választások előtt. Hadházy bár sokat vacillált, végül kilépett az LMP-ből. Hadházy kilépését Sallai Róbert Benedek azzal kommentálta, hogy szerinte az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozott. Elege van a pártjából jövő támadásokból, otthagyja az LMP-t a párt egykori társelnöke.

Ismert, április 14-én, egy etikai vizsgálat során vesztette el a nyugalmát Sallai Róbert Benedek, majd nekitámadt párttársának, Hadházy Álkosnak. Sallai a közösségi oldalán egy birkanyírásról értekező posztban jelentette be kizárását. Aztán jött egy újabb fordulat, Sallai Róbert Benedek július 19-én a Facebookon jelentette be, hogy visszavették az LMP-be.

– A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét enyhítette az az által kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a „büntetésemet“, olvasható a posztban.

Aktuális