A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Rászorultakon segít Attila, a jótékony tévészerelő!

Gyűlnek a régi, gazdátlan tévék egy Budapesthez közeli ház udvarán. Ellenbacher Attila tévészerelő: ha kell, megjavítja, aztán kórházaknak, gyermekotthonoknak adja a még használható készülékeket. Ahogy terjedt a jótékonysága híre, úgy került hozzá egyre több tévé - nem csupán magánemberektől.

- A szállodák, ahogy korszerűsítik az eszközeiket, a szobákban lévő televíziókat, egyszerre kár 20-50 tévét is felajánlanak - meséli. - Legutóbb egy budapesti hotel 150 tévét ajánlott fel, aminek mi helyet is fogunk találni nyilatkozta Ellenbacher Attila az Euronews-nak.

Attila létrehozott egy alapítványt, amely átláthatóan képes kezelni a támogatók pénzadományait. Hiszen a tévéket szállítani is kell, felújításukhoz pedig gyakran új alkatrészekre van szükség. Ezért mindig örömmel fogadnak nem csak régi tévéket, de új szponzorokat is. - Az a jó, ha minden a helyére kerül. Ha a tévé se kerül a kukába, ha mi át tudjuk adni, és ha van pénz ezekre a felújításokra - összegzi a tevékenységét. A műsor: beszédtéma A budapesti Margaréta Idősek Otthonába is több tévé került Attila jóvoltából, így már minden szobában van készülék.

- Ez azért is jó - magyarázza Konkoly Zoltán, az intézmény vezetője, - mert a műsor beszédtémát ad a lakóinknak. Rendszeresen elő is fordul, hogy a napi híreket megvitatják az ápolókkal. Hol örülnek az aktuális híreknek, hol nem annyira, de kevésbé lesznek elzártak a külvilágtól. És ez nagy segítség. Attila azt mondja: Magyarországon több ezer tévét lehetne szétosztani a különböző intézmények között.

Aktuális