A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Zászlót bontottak a szakadárok, Dúró esküszegéssel indít az új pártban!

Vajon innen is kilépnek, ha nem az történik amit ők akarnak? Fotó: Huszti István / Index.hu

Új politikai erő alakul, zászlót bontott a Mi Hazánk Mozgalom, amelyet a Jobbikból kirúgott Toroczkai László hívott életre. Az ásotthalmi zászlóbontásán jelentette ki az egyik jeles szónok, hogy egy radikális mozgalomnak együtt kell tudni dolgozni Orbán Viktorral. Mindenesetre felmerül a kérdés, hogy akkor Toroczkai vajon miért a Jobbikon belül akart platformot alapítani, miért nem a Fideszen belül?

Ennyit jelent Dúró Dórának a Szent Koronára tett eskü!

Az Ásotthalmon megtartott rendezvényen Toroczkai azt mondta: fehér Magyarországot akarnak. Dúró Dóra pedig bejelentette, hogy a most megalakult mozgalom képviselőjeként folytatja képviselői pályafutását, avagy gond nélkül megszegi a koronára tett esküjét a szakadár politikusnő. Dúró Dóra a Jobbik országos listáján az előkelő 3. helyet foglalta el, onnan jutott be a parlamentbe. A férje Novák Előd javaslatára tesznek esküt a jobbikos országgyűlési képviselők a mandátum átvétele előtt a Szent Koronánál.

Az eskü szövegét anno maga Novák Előd írta meg. Ő később ez alapján vissza is adta a mandátumát. Dúró Dóra nem fogja visszaadni, így hat hónapig feltehetőleg Bősze Anett liberális független országgyűlési képviselő mellett foglal majd helyet.

Ami roppant érdekes, hogy eddig Novák Előd volt a leghangosabb, ha valaki aki kilépett a Jobbikból és nem adta vissza a mandátumát. Novák Előd mandátumtolvajozta és esküszegőzte az esküszegő mandátumtolvajokat. Most meg arra biztatja feleségét, hogy ne adja vissza a mandátumát.

„Sárdobáló politikusok helyett példamutató politikusokat szeretnénk. Olyan pártelnököket, akiknek nem megírják, hogy hogyan nézzenek rátok, hanem akik mennek elől a harcban, ha harcolni kell. Olyan jövőt szeretnénk, amelyben olyan hazát építünk, ahonnan nem elmennek, hanem visszaköltöznek a magyarok. Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió akkor is, ha eltűnik akkor is”

– fogalmazott Toroczkai.

A Jobbik közleményt adott ki, amelyben figyelmezteti  volt tagjait, hogy aki kilépett a pártból, annak vissza kell adnia a mandátumát.

Aktuális